Збережіть спогади про сонячне літо: рецепт корисного варення з квітів липи

Читать на русском
Автор
Суміш смаку та вітамін — це про варення з липи
Суміш смаку та вітамін — це про варення з липи. Фото konservacija.com

Згадуйте про літо з липовим варенням

Зацікавившись ідеєю заготівель із квітів, не забудьте і про липу. Пропонуємо простий рецепт смачного та корисного варення з квітів липи. Воно дуже урізноманітнює ваше домашнє меню і порадує в холодну зиму ароматним спогадом про сонячне квітуче літо.

Варення з липового кольору за рецептом "Домашних заготовок" зібрало багато якостей — чудовий смак, аромат, багатство корисними речовинами та безліч цілющих властивостей. Баночка такої смакоти допоможе впоратися із зимовими застудними захворюваннями.

Як приготувати варення з липи

Інгредієнти:

  • липовий колір – 100 г
  • вода – 500 мл
  • цукор – 1 кг
  • лимонний сік свіжовідтиснутий – 1 ч. ложка (або ½ ч. ложки лимонної кислоти)

Спосіб приготування:

  1. Збирайте липовий колір у суху сонячну погоду. Ретельно переберіть квітконоси, обріжте листочками ножицями, залишаючи тільки квіточки.
  2. Зважте оброблений колір, щоб відміряти порцію не менше 100 г (або трохи більше). Складіть квітки в друшляк і промийте під проточною водою, потім викладіть на паперовий рушник і обсушіть.
  3. У каструлі для варіння варення приготуйте сироп — закип’ятіть воду, всипте цукор. Варіть на слабкому вогні 15 хвилин, до придбання сиропом в’язкої консистенції.
  4. Додайте в цукровий сироп підготовлені квітки липи, перемішайте і продовжуйте варити. По кухні відразу рознесеться чудовий аромат. Варіть квітки у сиропі на слабкому вогні приблизно 5-7 хвилин.
  5. Зніміть каструлю з вогню. Ви можете залишити квітки у варенні, але краще основну масу все-таки прибрати, залишивши трохи для краси та екзотичного ефекту.
  6. Банки, призначені для варення, вимийте та стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть та обсушіть.
  7. Розлийте гаряче готове варення в підготовлені баночки невеликої місткості, щільно закоркуйте або закрутіть гвинтовими кришками та переверніть дном до повного остигання.
  8. Охололі баночки з варенням із липового кольору приберіть на зберігання в темне місце, можна з кімнатною температурою.

До речі, банки можна простерилізувати трьома способами. Можливо, якийсь із них сподобається вам більше.