Шніцель як "у їдальні": гора котлет з півкіло фаршу

Читать на русском
Автор
19756
Шніцелі вийдуть неймовірно смачними
Шніцелі вийдуть неймовірно смачними. Фото shuba.life

Незабутня страва із простих продуктів

Що таке класичний шніцель? Це тонкий відбитий шматок м’яса, що підсмажується на сковороді в щільному паніруванні.

Але є ще один варіант шніцеля — "як у їдальні". Це плоска котлетка, відома багатьом дорослим людям, які 30-40 років тому були маленькими та обідали у шкільних їдальнях. Саме такий разом із Shuba і приготуємо.

Як приготувати шніцель як у їдальні

Інгредієнти на 6 порцій:

  • телятина – 250 г;
  • свинина — 250 г;
  • цибуля — 1 шт.;
  • білий батон (м’якоть) — 70 г;
  • панірувальні сухарі — до свого смаку;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Для подачі:

  • масло вершкове — 100 г.

Спосіб приготування:

  1. Помийте та висушіть паперовими рушниками м’ясо. Наріжте невеликими шматками.
  2. Розмочіть м’якуш батона у воді хвилин протягом 5 хвилин. Злийте воду, відіжміть м'якуш.
  3. Очистьте цибулю і розріжте на кілька шматків.
  4. Прокрутіть 2 рази через м’ясорубку з дрібними отворами м’ясо з цибулею та м’якушем..
  5. Додайте у фарш яйце, сіль та перець. Перемішайте. Добре відбийте фарш руками.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Підготуйте деко з силіконовим килимком або змастіть лист маслом.
  7. Насипте на робочу поверхню панірувальні сухарі в достатній кількості. Розрівняйте шар сухарів ножем.
  8. Розділіть фарш на 6 частин. Сформуйте із кожної частини котлету.
  9. Покладіть одну котлету на панірувальні сухарі, одразу переверніть на іншу сторону. Притисніть заготівлю долонею, а потім сформуйте котлету потрібної форми. Робіть шніцель якнайбільше, він зменшиться в духовці приблизно на третину.
  10. Викладайте готові шніцелі на деко. Випікайте котлети на одній стороні 7-10 хвилин. Переверніть та випікайте ще 5 хвилин.
  11. Розтопіть вершкове масло і полийте гарячі шніцелі.

Шніцелі "як у їдальні" готові! Подавайте їх до смачного картопляного пюре !