Цей розсіл — порятунок від похмілля: рецепт смачної помідорної заготовки
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1185
Помідорчики виходять солодкими та соковитими
Починається сезон помідорів, а отже — час подумати про те, як заготовити їх на зиму. Якщо ви вже знаєте про рецепт "Помідори в снігу", зверніть увагу на ще один спосіб заготовки — квашення.
За рецептом, який поділились на порталі "Господинька", помідори виходять смачні, газовані, мають дивовижний смак. Навіть розсіл виходить немовірним – просто знахідка для хворої голови. Найкраще квасити такі помідори у пластикових відерцях. Рецепт наведено на 10-літрову ємність.
Інгредієнти:
- помідори – 7,5 – 8,5 кг.
- вода для заливання – 5 л.
- сіль – 350 г
- листя вишні, малини, смородини, хрону – по пучку
- перець гострий – до смаку
- корінь хрону – 1 шт.
- цукор – 5 ст. ложок (або 1 ст. ложка з гіркою на кожен літр води)
- часник 10-15 зубків
- перець болгарський – 1 шт.
- після бродіння – 1 ст. ложка порошку гірчиці (від утворення плісняви)
Спосіб приготування:
- Помідори вибираємо щільних сортів, не м’які, плоди не повинні мати пошкоджень. Добре миємо і залишаємо сохнути.
- Для маринаду в холодну воду висипаємо сіль, вона повинна повністю розчинитися. На дно відерця викладаємо все листя, шматочки кореня хрону, часник.
- Викладаємо половину помідорів. Наверх кладемо шматочки гострого перцю та солодкого перцю, зелень і часник. Докладаємо до верху помідори. Накриваємо їх зеленню, обов’язково листям хрону – воно перешкоджає появі плісняви.
- У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо ним помідори. Кришку прикриваємо, але щільно не закриваємо.
У теплому місці такі помідори будуть готові вже через 4 дні. Якщо ж готуєте їх на зиму – ставимо у прохолодне та темне місце. Куштувати можна за місяць, зате стоятимуть такі помідори дуже довго. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.