Цей розсіл — порятунок від похмілля: рецепт смачної помідорної заготовки

Читать на русском
Автор
1185
Заготовка, яку будете їсти відрами Новина оновлена 20 липня 2023, 15:03
Заготовка, яку будете їсти відрами. Фото Господинька

Помідорчики виходять солодкими та соковитими

Починається сезон помідорів, а отже — час подумати про те, як заготовити їх на зиму. Якщо ви вже знаєте про рецепт "Помідори в снігу", зверніть увагу на ще один спосіб заготовки — квашення.

За рецептом, який поділились на порталі "Господинька", помідори виходять смачні, газовані, мають дивовижний смак. Навіть розсіл виходить немовірним – просто знахідка для хворої голови. Найкраще квасити такі помідори у пластикових відерцях. Рецепт наведено на 10-літрову ємність.

Інгредієнти:

  • помідори – 7,5 – 8,5 кг.
  • вода для заливання – 5 л.
  • сіль – 350 г
  • листя вишні, малини, смородини, хрону – по пучку
  • перець гострий – до смаку
  • корінь хрону – 1 шт.
  • цукор – 5 ст. ложок (або 1 ст. ложка з гіркою на кожен літр води)
  • часник 10-15 зубків
  • перець болгарський – 1 шт.
  • після бродіння – 1 ст. ложка порошку гірчиці (від утворення плісняви)

Спосіб приготування:

  1. Помідори вибираємо щільних сортів, не м’які, плоди не повинні мати пошкоджень. Добре миємо і залишаємо сохнути.
  2. Для маринаду в холодну воду висипаємо сіль, вона повинна повністю розчинитися. На дно відерця викладаємо все листя, шматочки кореня хрону, часник.
  3. Викладаємо половину помідорів. Наверх кладемо шматочки гострого перцю та солодкого перцю, зелень і часник. Докладаємо до верху помідори. Накриваємо їх зеленню, обов’язково листям хрону – воно перешкоджає появі плісняви.
  4. У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо ним помідори. Кришку прикриваємо, але щільно не закриваємо.

У теплому місці такі помідори будуть готові вже через 4 дні. Якщо ж готуєте їх на зиму – ставимо у прохолодне та темне місце. Куштувати можна за місяць, зате стоятимуть такі помідори дуже довго. Також ми розповідали, чому біліє розсіл огірків.