"Бродячі" огірки: найкращий рецепт соління на зиму
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 18747
Не шукайте інших рецептів – ви знайшли найкращий!
Скільки ви знаєте рецептів солоних огірків? Мабуть, достатньо, і в кожному з них є своя особливість і свій смак. А "бродячий" рецепт ви куштували? Гостренькі, солонуваті, ніби з бочки огірки стануть чудовою закускою і підійдуть для приготування салатів та розсольників.
"Це Смак" нагадує, що краще брати ґрунтові, пухирчасті огірки та велику не йодовану сіль. Хрусткості у рецепті додасть хрін і часник, а кріп, листя смородини та вишні додадуть аромату. Ну що, спробуємо?
Як приготувати "бродячі" огірки
Інгредієнти на 3-літрову банку:
- огірки — 1,5-2 кг;
- кріп — 1 шт.;
- листя хрону – 2 шт.;
- корінь хрону – 1 шт.;
- часник — 3-5 зуб.;
- перець чилі – 1/4 шт.;
- листя вишні – 2-4 шт.;
- листя смородини – 2-4 шт.;
- сіль – 80 г;
- вода – 1 л.
Спосіб приготування:
- Огірки попередньо вимочіть у холодній воді 3-6 годин – так вони стануть щільнішими та хрусткими.
- Банку промийте із содою або гірчичним порошком. На дно ємності покладіть кріп (гілку з парасольками), хрін, часник, шматочки перцю чилі, листочки смородини та вишні.
- Щільно заповніть банку огірками, зверху засипте сіллю та залийте огірки гарячою кип’яченою водою.
- Зверху банки зав’яжіть марлею, під низ підставте глибоку миску і залиште її в такому вигляді на 48 годин. Коли розсіл помутнішає, огірки стануть оливкового кольору, а на поверхню підніметься пінка – отже, огірки забродили.
- Через 2 дні злийте розсіл у каструлю і прокип’ятіть. При необхідності долийте склянку чистої води в каструлю. Зніміть з поверхні розсолу всю пінку і проваріть приблизно 2-3 хвилини.
- Залийте огірки гарячим розсолом догори банки, закотіть кришками і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
З такими огірками вийде смачний вінегрет. Спробуйте і не пошкодуєте!