Найкращі сезонні страви з кабачків: перевірені рецепти
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 598
![В сезон кабачків цей овоч є у кожній другій страві](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/3/47/c0e48612-34d54832b1c4a82acc82cc5e5e7c4473.jpeg?v=0688_1)
Якщо шукаєте, що приготувати з кабачків
Активно триває сезон свіжих кабачків. Ці овочі зараз, як ніколи, смачні та доступні. Ми розповідали, як приготувати смачний соус, що ідеально підходить до них у будь-якому вигляді. Наготуйте його побільше — адже всі рецепти з цієї добірки містять кабачок.
Бюджетна кабачкова намазка на бутерброди
Така закуска буде дуже доречною, якщо гості застали зненацька і треба поставити щось на стіл. Готується вона дуже просто, а смак має фантастичний.
![бутербродна намазка](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/a/1a/99e5c106-cb872e2dc687bbfef4435e02ec60d1aa.jpg?v=6342_1)
Страва ніжна, насичено овочева. Окрім кабачків, знадобиться кілька томатів, цибуля, морква і плавлений сир. І, звісно, смачнющий хліб, щоб намастити цю смакоту.
Смачні овочеві кекси
Кабачки — джерело натхнення не лише для неперевершених закусок, а й для гарної випічки. До прикладу, на їх основі можна приготувати смачні овочеві кекси.
![солоні кекси](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/1/8d/78b7abec-cb0d1ce8246c63821157727e832e68d1.jpg?v=9224_1)
Вони мають виграшний вигляд, тож кекси будуть їсти навіть діти. А готується страва з мінімуму інгредієнтів: пара яєць, трохи сиру, трохи молока і свіжа зелень. Спробуйте — не пошкодуєте.
Кабачки в сирному клярі: ніхто не повірить, що у страві немає м’яса
Такі кабачки в ароматній скоринці — приголомшливе частування і для святкового столу, і для сімейних посиденьок. Гості, які будуть їсти їх, не повірять, що у страві немає м'яса.
![кабачки в клярі](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/0/7c/579044f5-d5c7e1bf854daca77ec11828ac6af7c0.jpeg?v=8309_1)
Рецепт не потребує ані складних продуктів, ані якихось особливих навичок, але результат вас точно здивує. Кабачки виходять фантастично смачними.
Солодкі кабачкові цукати
Наостанок приберегли для вас щось шалене. Кабачок — овоч сам по собі універсальний. В нього є одна цікава властивість — він легко набуває смаків від інших продуктів та спецій.
![цукати з кабачків](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428-*/a/37/9ec84e8c-8b69f006a75170de34bcd2dedf79a37a.jpg?v=2229_1)
Ця здатність кабачка використана в рецепті домашніх цукатів. Це чудовий спосіб заготівлі — адже цукати зберігаються довго. І готуються просто. Окрім кабачків, знадобиться трохи цукру та один лимон.
Кожен з цих рецептів точно заслуговує на вашу увагу. Всі вони — чудовий спосіб урізноманітнити раціон і здивувати рідний чимось смачненьким.