Справжня українська закуска: від маринованого сала з часником через хвилину не залишиться ні грама

Читать на русском
Автор
Від такого маринованого сала ніхто не відмовиться
Від такого маринованого сала ніхто не відмовиться. Фото jisty.com.ua

Шедевр українською готується просто

Сало — універсальний продукт. Його солять із додаванням прянощів, варять, маринують, обсмажують, роблять начинку для пиріжків, додають у фарш і готують усілякі намазки.

Сьогодні разом із "Главредом" ми приготуємо справжню класику — смачне мариноване сало в розсолі з додаванням оцту та часнику. Від цієї страви з неповторним ароматом і багатим смаком ви точно не зможете відмовитись.

Як приготувати мариноване сало з оцтом та часником

Інгредієнти:

  • свиняче сало — 500 г;
  • оцет 9% — 2 ст. л.;
  • сіль – 2 ст. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • перець горошком – 10-15 горошин;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • часник – 3-4 зубчики;
  • вода – 1 л.

Спосіб приготування:

  1. Очистьте сало від шкірки та наріжте його на невеликі шматочки.
  2. Для приготування розсолу в окропі розчиніть сіль, цукор, оцет, перець горошком і лавровий лист. Залишіть остигати до кімнатної температури.
  3. До розсолу додайте пропущений через прес часник. Туди ж занурте шматочки сала таким чином, щоб вони повністю вкрилися рідиною.
  4. Накриєте кришкою посуд і поставте в холодильник на 1-2 дні, щоб сало маринувалося. Через вказаний час дістаньте сало, дайте йому обсохнути та подавайте на стіл.

Сало для цієї страви вибирайте за порадами "Телеграфа". Тим більше все, що потрібно для цього, — звичайний сірник.