І до ранкової кави, і до сімейних посиденьок: як готують яблучний пиріг в Італії
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 766
Випічка вийде ароматною та неймовірно смачною
Любите випічку з яблуками, але хочете скуштувати щось, окрім класичної шарлотки? Пропонуємо "зануритися" в Італію та спробувати італійський яблучний пиріг.
Ця ніжна, ароматна та неймовірно смачна домашня випічка за рецептом "УНІАН" буде доречною і до ранкової кави, і до сімейного чаювання.
Як приготувати італійський сільський яблучний пиріг
Інгредієнти:
- борошно — 240 г;
- яєчні жовтки (великі) — 3 шт.;
- цукор — 150 г + 3 ст. л.;
- молоко кімнатної температури – 185 мл;
- вершкове масло — 75 г;
- розпушувач — 1,5 ч. л.;
- сіль — ¼ ч. л.;
- яблука (середнього розміру) — 6 шт.
Спосіб приготування:
- Яєчні жовтки з’єднати з цукром, збити віночком або міксером, доки маса не посвітлішає і цукор не почне розчинятися.
- Масло розтопити, більшу частину влити в яєчну масу, решту відкласти.
- У тісто додати молоко, перемішати або трохи збити до однорідності.
- У тісто просіяти борошно з розпушувачем, перемішати ложкою — має вийти тісто середньої густини.
- Форму застелити пергаментом, змастити невеликою кількістю розтопленої олії, викласти тісто і розрівняти лопаткою.
- Яблука помити, очистити від серцевини та шкірки, нарізати на невеликі часточки та викласти вертикально поверх тіста, злегка втоплюючи в ньому.
- Полити пиріг розтопленим маслом, а потім посипати трьома ложками цукру.
- Духовку розігріти до 180°С, відправити туди форму. Випікати пиріг слід на середньому вогні 45 хвилин до золотистого відтінку та м’якості яблук. Злегка остудити, перекласти на блюдо та подавати.
Пропонуємо також приготувати яблучний пиріг "Три склянки" за рецептом "Телеграфа". Це чудовий варіант смачного пирога.