Ці баклажани по-азербайджанськи ви легко приготуєте вдома

Читать на русском
Автор
23324
Найсмачніша страва з незвичайною назвою сирдак
Найсмачніша страва з незвичайною назвою сирдак. Фото shuba.life

Ви точно вразите близьких та друзів

Баклажан — популярний овоч. Ми любимо готувати з нього овочеві намазки, пікантні салати та готувати відомий "Тещин язик". Сьогодні пропонуємо приготувати ці овочі за азербайджанським рецептом. Називається така страва баклажанний сирдак.

Готувати його нескладно, а смак вийде дивним. А для того, щоб страва вийшла по-справжньому смачною, Shuba рекомендує вибирати зрілі соковиті томати. Спробуємо?

Як приготувати баклажанний сирдак

Інгредієнти:

  • баклажан — 4 шт.;
  • томати — 4-5 шт.;
  • петрушка, гілочка — 100 г;
  • часник, зубчики — 4 шт.;
  • куркума — 1 ч. л.;
  • приправа "Хмелі-сунелі" — 0.5 ч. л.;
  • олія соняшникова, сіль — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте усі інгредієнти. Баклажани помийте, наріжте товстими кільцями. Часник очистьте та подрібніть. Помідори вимийте, натріть на тертці окрему миску. Петрушку промийте, обсушіть паперовими рушниками та подрібніть.
  2. У сковороді розігрійте олію. Насипте куркуму та хмелі-сунелі, перемішайте і додайте в сковороду баклажани. Посоліть і поперчіть овочі, знову добре перемішайте і смажте до помаранчевої скоринки.
  3. Томатну масу прокип’ятіть в окремій каструлі протягом 3-5 хвилин. Додайте баклажани, часник, все посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 10 хвилин.
  4. Страва готова. Перед подачею на стіл посипте зеленню і додайте трохи м’якого вершкового сиру.

Раніше "Телеграф" розповідав, як посмажити баклажани за допомогою однієї ложки олії. Готуйте швидко, економно та із задоволенням!