Ці баклажани по-азербайджанськи ви легко приготуєте вдома
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 23324
Ви точно вразите близьких та друзів
Баклажан — популярний овоч. Ми любимо готувати з нього овочеві намазки, пікантні салати та готувати відомий "Тещин язик". Сьогодні пропонуємо приготувати ці овочі за азербайджанським рецептом. Називається така страва баклажанний сирдак.
Готувати його нескладно, а смак вийде дивним. А для того, щоб страва вийшла по-справжньому смачною, Shuba рекомендує вибирати зрілі соковиті томати. Спробуємо?
Як приготувати баклажанний сирдак
Інгредієнти:
- баклажан — 4 шт.;
- томати — 4-5 шт.;
- петрушка, гілочка — 100 г;
- часник, зубчики — 4 шт.;
- куркума — 1 ч. л.;
- приправа "Хмелі-сунелі" — 0.5 ч. л.;
- олія соняшникова, сіль — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Підготуйте усі інгредієнти. Баклажани помийте, наріжте товстими кільцями. Часник очистьте та подрібніть. Помідори вимийте, натріть на тертці окрему миску. Петрушку промийте, обсушіть паперовими рушниками та подрібніть.
- У сковороді розігрійте олію. Насипте куркуму та хмелі-сунелі, перемішайте і додайте в сковороду баклажани. Посоліть і поперчіть овочі, знову добре перемішайте і смажте до помаранчевої скоринки.
- Томатну масу прокип’ятіть в окремій каструлі протягом 3-5 хвилин. Додайте баклажани, часник, все посоліть, поперчіть і тушкуйте протягом 10 хвилин.
- Страва готова. Перед подачею на стіл посипте зеленню і додайте трохи м’якого вершкового сиру.
Раніше "Телеграф" розповідав, як посмажити баклажани за допомогою однієї ложки олії. Готуйте швидко, економно та із задоволенням!