Такий маринований оселедець вийде смачнішим, ніж у норвезьких рибаків
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6870
За цим рецептом полюватимуть усі
Оселедець – це найпростіша та універсальна риба, яка може стати основою для багатьох смачних страв. Її можна просто порізати та подати на стіл із цибулею, можна використовувати в салатах, намазках, паштетах або смачно замаринувати.
Безумовно, найсмачніша рибка – приготована власними руками, тому разом з oksana_kretsul пропонуємо її замаринувати. Смачна і корисна рибка вийде навіть краще, ніж у норвежців, що славляться на весь світ своїм оселедцем.
Як приготувати оселедець з яблучним оцтом
Інгредієнти:
- оселедець – 550 г;
- вода – 80-100 мл;
- цибуля – 2-3 шт.;
- яблучний оцет — 40-50 мл;
- олія нерафінована соняшникова — 40-50 мл;
- сіль — 1,5 — 2,5 ч. л., до свого смаку;
- цукор — 1 ч. л.;
- лавровий лист – 1 шт.;
- перець чорний горошком – 4-6 шт.;
- перець запашний – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Рибу помийте під проточною водою, відріжте голову і хвіст, видаліть всі начинки та промийте ще раз рибу. Розділіть на філе та видаліть кістки.
- Цибулю очистьте, наріжте тонкими півкільцями.
- Для приготування маринаду змішайте воду із сіллю, цукром, перцем та лавровим листом. Доведіть підлогу
- Холодний маринад змішайте з олією та яблучним оцтом.
- У скляний посуд викладіть шарами оселедець із цибулею, залийте маринадом і залиште на ніч у холодильнику під кришкою.
Подавайте таку рибку з чіабатою за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.