Такий маринований оселедець вийде смачнішим, ніж у норвезьких рибаків

Читать на русском
Автор
6870
Корисний, простий у приготуванні та смачний оселедець Новина оновлена 26 жовтня 2023, 11:48
Корисний, простий у приготуванні та смачний оселедець. Фото shuba.life

За цим рецептом полюватимуть усі

Оселедець – це найпростіша та універсальна риба, яка може стати основою для багатьох смачних страв. Її можна просто порізати та подати на стіл із цибулею, можна використовувати в салатах, намазках, паштетах або смачно замаринувати.

Безумовно, найсмачніша рибка – приготована власними руками, тому разом з oksana_kretsul пропонуємо її замаринувати. Смачна і корисна рибка вийде навіть краще, ніж у норвежців, що славляться на весь світ своїм оселедцем.

Як приготувати оселедець з яблучним оцтом

Інгредієнти:

  • оселедець – 550 г;
  • вода – 80-100 мл;
  • цибуля – 2-3 шт.;
  • яблучний оцет — 40-50 мл;
  • олія нерафінована соняшникова — 40-50 мл;
  • сіль — 1,5 — 2,5 ч. л., до свого смаку;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • перець чорний горошком – 4-6 шт.;
  • перець запашний – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Рибу помийте під проточною водою, відріжте голову і хвіст, видаліть всі начинки та промийте ще раз рибу. Розділіть на філе та видаліть кістки.
  2. Цибулю очистьте, наріжте тонкими півкільцями.
  3. Для приготування маринаду змішайте воду із сіллю, цукром, перцем та лавровим листом. Доведіть підлогу
  4. Холодний маринад змішайте з олією та яблучним оцтом.
  5. У скляний посуд викладіть шарами оселедець із цибулею, залийте маринадом і залиште на ніч у холодильнику під кришкою.

Подавайте таку рибку з чіабатою за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.