Вийдуть соковитими і не розваляться: смачні котлети у духовці

Читать на русском
Автор
Соковиті та рум'яні домашні котлети з фаршу - ідеальне сімейне блюдо, просте та універсальне
Соковиті та рум'яні домашні котлети з фаршу - ідеальне сімейне блюдо, просте та універсальне. Фото dobrota.top

Домашні котлети з фаршу виходять дуже соковитими та ніжними

Котлети готують із різних видів м'яса, риби або навіть овочів. Їх смажать, тушкують або запікають.

Сьогодні ми пропонуємо рецепт котлет у духовці, на приготування яких знадобиться менше часу, а страва вийде не пересушеною. А поділилися ним на порталі "Доброта".

Як приготувати котлети у духовці

Інгредієнти:

  • 200 г яловичини
  • 300 г свинини
  • 1 цибулина
  • 2 невеликих картоплини
  • 2 яйця
  • 3 зубчики часнику
  • 0,5 ст. молока
  • 3 скибочки білого хліба
  • зелень на смак
  • сіль і перець на смак
  • 200 мл нежирної сметани для соусу (за бажанням)

Спосіб приготування:

  1. М'ясо та цибулю нарізати невеликими шматками, після чого пропустити через м'ясорубку.
  2. Картоплю натерти на дрібній тертці, додати до фаршу.
  3. Туди ж додати яйце, подрібнений часник, сіль, перець. Перемішати.
  4. Хліб залити молоком, залишити розмокнути, розімнути руками.
  5. До фаршу додати хлібну кашку та подрібнену зелень. Якщо фарш вийшов рідкуватим, можна додати трохи борошна або манки. Залишити на годину настоятися у холодильнику.
  6. Сформувати котлетки та викласти на застелене пергаментом деко.
  7. Запікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.

А якщо ви любите котлети, рекомендуємо приготувати їх з сиром за рецептом "Телеграфа". Попри простоту приготування, результат здивує ваші смакові рецептори.