Як засолити тарань: перевірений спосіб затятих рибалок
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 1286
-
6 дн
Приготування
-
4
порції
-
В’ялена таранька — найкраща закуска до пива і приготувати самостійно її зовсім не складно. А ступінь солоності та сухості ви можете регулювати самостійно, виходячи з особистих уподобань.
Класична таранька робиться з плітки, але відмінно підійде і вобла, лящ, густера або чехонь. Головне – вибрати свіжу рибу невеликого чи середнього розміру. Після того як таранька добре засолиться, її потрібно обов’язково перекласти в прохолодне місце.
Етапи приготування
-
Виберіть 1 кілограм свіжої тараньки. Якщо хочете, щоб таранька була жирнішою — не чистьте і не патрайте рибу. Видаліть зябра і в підзяброву область пальцями натопчіть сіль, максимально наскільки можливо.
-
Натріть кожну рибину сіллю проти луски, ніби втираючи сіль.
-
Далі в каструлю насипте сіль товщиною близько 2 сантиметрів. На сіль покладіть рибу і зверху засипте сіллю. Накрийте рибу кришкою і відправте в холодильник на 3 доби.
-
Через 3 доби добре вимийте тараньку під проточною водою. Помістіть рибу на 12 годин у ємність із холодною водою. При цьому міняйте воду кожні 4 години.
-
Вийміть рибу та просушіть паперовим рушником. Нанизайте рибу на волосінь і розвісьте так, щоб риба одна одної не торкалася.
-
Сушіть рибу в добре провітрюваному місці від 3 до 7 днів. Усе залежить від того, якого ступеня просушування рибу ви полюбляєте.
-
Готову рибу зберігайте у холодильнику в пергаментному папері. Для більш тривалого зберігання (до 6-12 місяців) рибу краще помістити в морозильну камеру, попередньо загорнувши в папір або вакуумувавши.
Як і з чим подавати
Перш ніж подавати рибу до столу — випатрайте її та наріжте шматочками.
Хоч і вважається, що тараньку потрібно їсти з пивом, як напої до неї також підійде квас. Крім того, таку рибу можна подавати до відвареної картоплі замість оселедця.
Смачного!