Як засолити тарань: перевірений спосіб затятих рибалок

Читать на русском
Автор
1286
Як засолити тарань: перевірений спосіб затятих рибалок
  • 6 дн

    Приготування

  • 4

    порції

  • 1

Оцініть рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр
  • Калорій

    0 Ккал

В’ялена таранька — найкраща закуска до пива і приготувати самостійно її зовсім не складно. А ступінь солоності та сухості ви можете регулювати самостійно, виходячи з особистих уподобань.

Класична таранька робиться з плітки, але відмінно підійде і вобла, лящ, густера або чехонь. Головне – вибрати свіжу рибу невеликого чи середнього розміру. Після того як таранька добре засолиться, її потрібно обов’язково перекласти в прохолодне місце.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Етапи приготування

  1. Виберіть 1 кілограм свіжої тараньки. Якщо хочете, щоб таранька була жирнішою — не чистьте і не патрайте рибу. Видаліть зябра і в підзяброву область пальцями натопчіть сіль, максимально наскільки можливо.

  2. Натріть кожну рибину сіллю проти луски, ніби втираючи сіль.

  3. Далі в каструлю насипте сіль товщиною близько 2 сантиметрів. На сіль покладіть рибу і зверху засипте сіллю. Накрийте рибу кришкою і відправте в холодильник на 3 доби.

  4. Через 3 доби добре вимийте тараньку під проточною водою. Помістіть рибу на 12 годин у ємність із холодною водою. При цьому міняйте воду кожні 4 години.

  5. Вийміть рибу та просушіть паперовим рушником. Нанизайте рибу на волосінь і розвісьте так, щоб риба одна одної не торкалася.

  6. Сушіть рибу в добре провітрюваному місці від 3 до 7 днів. Усе залежить від того, якого ступеня просушування рибу ви полюбляєте.

  7. Готову рибу зберігайте у холодильнику в пергаментному папері. Для більш тривалого зберігання (до 6-12 місяців) рибу краще помістити в морозильну камеру, попередньо загорнувши в папір або вакуумувавши.

Як і з чим подавати

Перш ніж подавати рибу до столу — випатрайте її та наріжте шматочками.

Хоч і вважається, що тараньку потрібно їсти з пивом, як напої до неї також підійде квас. Крім того, таку рибу можна подавати до відвареної картоплі замість оселедця.

Смачного!