Як приготувати в'ялену бастурму з яловичини

Читать на русском
Автор
Як приготувати в'ялену бастурму з яловичини
  • 8 дн

    Приготування

  • 6

    порцій

Будьте першим хто оцінить рецепт

Дякую, вашу оцінку враховано

Енергетична
цінність на 100 гр

  • Калорій

    0 Ккал

Бастурма - пряне і неймовірно смачне м'ясо, яке ідеально поєднується з пивом. Пропонуємо спробувати приготувати один із найпростіших і найсмачніших рецептів цього делікатесу.

Інгредієнти

Основні інгредієнти

Спосіб приготування

1. Вирізку вимити та обсушити рушником. Зверніть увагу, що м'ясо для бастурми не повинно бути надто тонким. Інакше вийде не бастурма, а щось, що нагадує "підошву".

2. М'ясо обваляти в солі. Залишити за кімнатної температури на 10-15 хвилин. Потім зчистити всю зайву сіль.

3. Викласти м'ясо в глибоку миску і поставити зверху вантаж. Забрати в холодильник на добу.

4. Потім гніт зняти, а м'ясо загорнути в марлю і вивісити на протягу. Місце для в'ялення має бути обов'язково провітрюваним! Залишити м'ясо на 4-5 днів.

5. Викласти в бленді зубчики часнику, насіння твина та мелений червоний перець. Приправи все беруться за смаком та бажанням, але так щоб зрештою їх вистачило для всього м'яса. Подрібнити у блендері усі підготовлені інгредієнти.

6. Зняти бастурму з гачка, забрати марлю.

7. Обваляти м'ясо у спеціях з усіх боків. Можна натерти руками, щоб краще просочилося.

8. Загорнути кожен шматок бастурми у фольгу і залишити при кімнатній температурі на 4 дні.

9. Перед подачею спеції зчистити, а м'ясо делікатесне нарізати напівпрозорими скибочками.

Як і з чим подавати

Подавати як закуску до пива

Смачного!

Читай також: Вишуканий делікатес - бастурма