Без духовки та печива: торт-пломбір без випічки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 143020
Торт Пломбір без випічки готується швидко та просто
Якщо хочеться чогось смачненького, не обов'язково готувати складні торти на кшталт "Медовика". Адже всього за 30 хвилин можна приготувати тортик, смак якого багатьом знайомий з дитинства.
Дивина, проте для його приготування не знадобиться ані духовка для випікання коржів, ані печиво, яке могло б їх замінити. Простим рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Сегодня".
Як приготувати торт-пломбір без випічки
Інгредієнти:
Крем
- сметана 20% жирності — 500 г;
- яйця — 2 шт.;
- цукор — 150 г;
- ванільний цукор — 8 г;
- крохмаль — 2 ст. л.;
- вершкове масло — 50 г
Коржі
- борошно — 250 г;
- цукор — 70 г;
- вершкове масло — 150 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування крихти масло натерти на великій тертці, додати до нього борошно та цукор, руками перемішати.
- Крихту порційно висипати на сковорідку та смажити на маленькому вогні до золотистого кольору, постійно помішуючи. Готову крихту висипати в окрему посудину.
- Для приготування крему-пломбір у металеву каструльку потрібно вбити яйця, додати крохмаль, цукор, ванільний цукор, збити вінчиком до однорідності.
- Після цього додати сметану, ще раз збити.
- Варити крем на невеликому вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
- Крем зняти з вогню, залишити трішки вистигнути та додати порізане на шматочки масло. Збити міксером до утворення однорідної консистенції.
- Торт краще збирати у роз'ємній формі. На боки можна олією "приклеїти" бортики, вирізані зі звичайних файлів.
- На дно, застелене пергаментом, викласти крихту одним шаром, розрівняти.
- Далі викласти пару столових ложок крему, обережно розрівняти. Повторювати так доти, доки не закінчаться продукти. Останній шар має кремовий — потрібно викласти 3-4 ложки.
- Торт поставити у холодильник, як мінімум, на 2 години, або на ніч. Та можна куштувати.
А якщо ви любите легкі у приготуванні торти, рекомендуємо ознайомитися із рецептом "Наполеону" в склянці. Він готується досить швидко, його можна подати на стіл гостям або взяти з собою на перекус, якщо приготувати у паперовому стакані.