Цей приголомшливий пиріг їдять в Іспанії замість шаурми
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 15105
Незвичайна страва вразить усіх
Коли ми говоримо про іспанську кухню, перше, що спадає на думку — тортилья з картоплею на сковороді. Однак ця країна славиться не лише аналогом улюбленого омлету, а й незвичайною випічкою.
Разом із Shuba приготуємо сьогодні традиційну в Іспанії та Латинській Америці вуличну іду – пиріг емпанада є традиційною вуличною їжею в Іспанії, Латинській Америці та багатьох інших країнах. Класичного рецепта цієї страви немає, вона змінюється від країни до країни. Сьогодні ми приготуємо версію з консервованим тунцем та овочами. За бажанням додамо оливки та насолоджуємося.
Як приготувати емпанаду з тунцем
Інгредієнти на 4 порції
Для начинки:
- цибуля ріпчаста — 1 шт.;
- перець болгарський червоний – 0.5 шт.;
- рослинна олія — 50 мл;
- тунець консервований — 300 г
- томати — 1 шт.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку;
- паприка мелена — 0.5 ч. л.;
- яйце куряче, велике — 1 шт.
Для тіста:
- борошно — 220 г;
- вода — 120 мл;
- оливкова олія — 60 мл;
- сіль — 2 г.
Спосіб приготування:
- Для приготування тіста просійте борошно, додайте воду, оливкову олію, сіль і замісіть однорідне тісто. Накрийте його рушником і відправте "відпочивати".
- Для приготування начинки цибулю почистьте, подрібніть і обсмажте в розігрітій сковороді з олією до прозорості. Додайте дрібно нарізаний перець і смажте ще кілька хвилин, помішуючи
- Тунець подрібніть вилкою. Помідор почистьте від шкірки та наріжте дрібним кубиком. Яйце зваріть круто, почистьте і натріть на велику тертку.
- Підготовлені інгредієнти надішліть у сковороду, посоліть, поперчіть, всипте паприку та перемішайте. Помішуючи, тушкуйте до випаровування рідини.
- Розділіть тісто на більшу та меншу частину. Велику розкотіть у коло і відправте в змащений лист. Зверху покладіть начинку.
- Другу частину тесту розкотіть у менший круг, накрийте начинку та защипніть краї. Посередині зробіть надріз навхрест, змастіть олією і відправте
- Посередині зробіть надріз навхрест і змастіть тісто олією. Випікайте 40 хвилин при 190°C.
А на вечерю можна побалувати родину іспанський суп "Пучеро" за рецептом "Телеграфа". Ви здивуєтеся цій страві.