Якщо "Шарлотка" набридла: випічка з "яблуками під снігом" точно здивує гостей
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 25430
Смачний пиріг з ніжною начинкою
Якщо ви вже приготували "Шарлотку", яблучні пончики й пиріг з найніжнішим кремом, а яблука все не закінчуються, пропонуємо ще один цікавий рецепт. Тісто пирога виходить пісочним, яблука — соковитими, а ніжна меренга є родзинкою випічки.
Приготування пирога не займе багато часу, але точно здивує близьких. А рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Філіжаночка".
Як приготувати пиріг "Яблука під снігом"
Інгредієнти:
Тісто
- жовток – 4 шт.;
- вершкове масло — 225 г;
- сметана від 20% — 150 г;
- цукор – 100 г;
- ванільний цукор – 1 пак.;
- розпушувач – 11 г;
- борошно – близько 350 г
Начинка:
- яблука – 1 кг;
- білки – 4 шт.;
- цукор — 150 г;
- цедра лимона — 1 ч. л.;
- сіль — 1/4 ч. л.;
- ванільний цукор – 1 пак.;
- крохмаль – 30 г;
Спосіб приготування:
- Борошно просіяти з розпушувачем, натерти туди холодне масло, руками розтерти зробивши крихту.
- Змішати сметану, жовтки, цукор, ванільний цукор та додати борошняно-масляну крихту. Замісити тісто.
- Третю частину тіста прибрати в морозилку.
- Яблука нарізати тонкими пластинка, додати цедру лимона.
- Білки збити з цукром до стійких піків та додати крохмаль.
- В змащену маслом форму викласти тісто, розрівняти, зробити бортики.
- Викласти яблука, зверху білок і натерти зверху тісто із морозилки.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
А якщо ви любите випічку з яблуками рекомендуємо також приготувати заливний пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".