Якщо "Шарлотка" набридла: випічка з "яблуками під снігом" точно здивує гостей

Читать на русском
Автор
25430
Ніжний, ароматний, соковитий пиріг з невагомою меренгою
Ніжний, ароматний, соковитий пиріг з невагомою меренгою. Фото youtube.com

Смачний пиріг з ніжною начинкою

Якщо ви вже приготували "Шарлотку", яблучні пончики й пиріг з найніжнішим кремом, а яблука все не закінчуються, пропонуємо ще один цікавий рецепт. Тісто пирога виходить пісочним, яблука — соковитими, а ніжна меренга є родзинкою випічки.

Приготування пирога не займе багато часу, але точно здивує близьких. А рецептом смакоти з нами поділилися на порталі "Філіжаночка".

Як приготувати пиріг "Яблука під снігом"

Інгредієнти:

Тісто

  • жовток – 4 шт.;
  • вершкове масло — 225 г;
  • сметана від 20% — 150 г;
  • цукор – 100 г;
  • ванільний цукор – 1 пак.;
  • розпушувач – 11 г;
  • борошно – близько 350 г

Начинка:

  • яблука – 1 кг;
  • білки – 4 шт.;
  • цукор — 150 г;
  • цедра лимона — 1 ч. л.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • ванільний цукор – 1 пак.;
  • крохмаль – 30 г;

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти з розпушувачем, натерти туди холодне масло, руками розтерти зробивши крихту.
  2. Змішати сметану, жовтки, цукор, ванільний цукор та додати борошняно-масляну крихту. Замісити тісто.
  3. Третю частину тіста прибрати в морозилку.
  4. Яблука нарізати тонкими пластинка, додати цедру лимона.
  5. Білки збити з цукром до стійких піків та додати крохмаль.
  6. В змащену маслом форму викласти тісто, розрівняти, зробити бортики.
  7. Викласти яблука, зверху білок і натерти зверху тісто із морозилки.
  8. Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.

А якщо ви любите випічку з яблуками рекомендуємо також приготувати заливний пиріг з яблуками за рецептом "Телеграфа". Ця смакота — гідна альтернатива навіть улюбленій "шарлотці".