У Грузії навіть суп виходить неймовірно апетитним: рецепт для тих, хто любить побалувати себе

Читать на русском
Автор
10718
Густий, наваристий, ситний та апетитний суп харчо
Густий, наваристий, ситний та апетитний суп харчо. Фото 1000.menu

Страва, завдяки якій ви полюбите грузинську кухню ще більше

Коли ми думаємо про грузинську кухню, відразу ж згадуємо про соковиті хінкалі. Однак Грузія — це країна ще й смачних супів, і рецептом одного з них ми зараз поділимось.

Сьогодні ми разом із "ТСН" приготуємо традиційну грузинську страву — суп-харчо. Готується він із яловичини чи баранини, до нього також обов’язково додають рис, велику кількість грузинських спецій, зелені. Перше блюдо виходить із приємним, гострим смаком і чудовим ароматом — не дарма ж суп користується популярністю у себе на батьківщині.

Як приготувати суп-харчо

Інгредієнти:

  • яловичі ребра – 600 г;
  • вода – 2,5 л;
  • рис – 100 г;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • перець болгарський – 1 шт.;
  • аджика абхазька — 2 ч. л.;
  • паприка мелена — 0,25 ч. л.;
  • хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • горіхи волоські – 100 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • перець чорний горошком – 5 шт.;
  • зелень (петрушка, кінза, кріп);
  • сіль;
  • олія – 3 ст. л.

Спосіб приготування:

  1. Яловичі ребра миємо, нарізаємо, відправляємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Коли бульйон закипить, знімаємо піну, кладемо очищену цибулю, моркву та варимо при закритій кришці 1-1,5 години. Як тільки м’ясо звариться, дістаємо з каструлі моркву та цибулю.
  2. Рис миємо, відправляємо до м’яса та варимо 10 хвилин.
  3. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями й обсмажуємо на сковороді з розігрітою олією до золотистого кольору. Додаємо подрібнений у крихту горіх і обсмажуємо кілька хвилин. Туди ж відправляємо хмелі-сунелі, паприку, аджику, нарізаний кубиками болгарський перець, томатну пасту, перець, сіль, тушкуємо протягом 4 хвилин.
  4. Коли рис звариться, викладаємо засмажку в каструлю, перемішуємо і даємо закипіти. Туди ж додаємо дрібно нарубаний часник, лавровий лист і зелень, вимикаємо, даємо настоятися 10-15 хвилин.

Подаємо суп-харчо разом із лінивими хачапурі за рецептом "Телеграфа". Ви отримаєте масу насолоди.