Не встигнете приготувати, як уже з’їдять: торт "Три шоколади" до святкового столу

Читать на русском
Автор
81702
Торт виглядаэ ефектно, а на смак просто божественний
Торт виглядаэ ефектно, а на смак просто божественний. Фото youtube.com

Такий торт прикрасить будь-який святковий стіл

Любителів шоколаду може звести з розуму не лише шоколадний пудинг, а й торт "Три шоколади". Готується такий десерт досить просто, головне — чітко дотримуватися інструкцій приготування.

При цьому виходить торт не лише ефектним, а й дуже смачним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати торт "Три шоколади"

Варто звернути увагу, що для кожного шару мусу використовується різна кількість желатину. Це пов’язано з тим, що шар із гірким шоколадом стабілізується краще, ніж із білим.

Інгредієнти:

Корж

  • 3 яйця (невеликі)
  • 100 г цукру
  • 70 мл молока
  • 30 г вершкового масла
  • 30 г шоколаду (в ідеалі – гіркого, можна молочного)
  • 15 г какао порошку
  • 7 г розпушувача
  • 150-170 г борошна

Мус із гірким шоколадом

  • 150 г гіркого шоколаду
  • 2 жовтки
  • 50 г цукру
  • 150 мл молока
  • 250 мл вершків 33%
  • 8 г желатину

Мус із молочним шоколадом

  • 150 г молочного шоколаду
  • 2 жовтки
  • 50 г цукру
  • 150 мл молока
  • 250 мл вершків 33%
  • 9 г желатину

Мус із білим шоколадом

  • 150 г білого шоколаду
  • 2 жовтки
  • 50 г цукру
  • 150 мл молока
  • 250 мл вершків 33%
  • 10 г желатину

Спосіб приготування:

  1. Для приготування коржа в миску необхідно просіяти борошно, какао та розпушувач, перемішати.
  2. В окремій мисці змішати молоко, масло та шоколад, розтопити, але не кип’ятити. Остудити до кімнатної температури.
  3. Яйця збити з цукром, додати борошняну суміш, перемішати.
  4. Додати молочну суміш, перемішати.
  5. Форму, діаметром 24 см, трохи змастити олією, вилити тісто.
  6. Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
  7. У готового коржа зрізати верх, щоб він вийшов рівний і висотою близько 1-1,5 см. За необхідності обрізати боки.
  8. Корж покласти в розсувну форму для торта або в кільце від форми для випічки. Поставити ацетатну плівку або фольгу, складену кілька разів.
  9. 750 г вершків для всіх трьох видів шоколаду необхідно збити та поставити в холодильник.
  10. Для мусу з гірким шоколадом залити желатин 30 мл води, залишити на той час, який вказано на упаковці.
  11. Жовтки розтерти з цукром, додати їх в молоко, перемішати, нагріти до легкого загустіння.
  12. Зняти з вогню та одразу додати гіркий шоколад, перемішати.
  13. Додати желатин, перемішати, остудити до кімнатної температури.
  14. Додати 250 г вершків, перемішати. Вершки, що залишилися, повернути в холодильник.
  15. Викласти масу на корж, прибрати до холодильника до повного застигання (близько 2 годин).
  16. Ті ж кроки повторити з молочним та білим шоколадом.
  17. Залишити торт на 4-6 годин, після чого акуратно прибрати кільце та плівку і можна подавати до столу.

А якщо ви любитель шоколаду, рекомендуємо приготувати шоколадні смаколики за рецептом "Телеграфа". Таких ласощів ви не знайдете в жодному магазині.