Не встигнете приготувати, як уже з’їдять: торт "Три шоколади" до святкового столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 81702
Такий торт прикрасить будь-який святковий стіл
Любителів шоколаду може звести з розуму не лише шоколадний пудинг, а й торт "Три шоколади". Готується такий десерт досить просто, головне — чітко дотримуватися інструкцій приготування.
При цьому виходить торт не лише ефектним, а й дуже смачним. Рецептом із нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати торт "Три шоколади"
Варто звернути увагу, що для кожного шару мусу використовується різна кількість желатину. Це пов’язано з тим, що шар із гірким шоколадом стабілізується краще, ніж із білим.
Інгредієнти:
Корж
- 3 яйця (невеликі)
- 100 г цукру
- 70 мл молока
- 30 г вершкового масла
- 30 г шоколаду (в ідеалі – гіркого, можна молочного)
- 15 г какао порошку
- 7 г розпушувача
- 150-170 г борошна
Мус із гірким шоколадом
- 150 г гіркого шоколаду
- 2 жовтки
- 50 г цукру
- 150 мл молока
- 250 мл вершків 33%
- 8 г желатину
Мус із молочним шоколадом
- 150 г молочного шоколаду
- 2 жовтки
- 50 г цукру
- 150 мл молока
- 250 мл вершків 33%
- 9 г желатину
Мус із білим шоколадом
- 150 г білого шоколаду
- 2 жовтки
- 50 г цукру
- 150 мл молока
- 250 мл вершків 33%
- 10 г желатину
Спосіб приготування:
- Для приготування коржа в миску необхідно просіяти борошно, какао та розпушувач, перемішати.
- В окремій мисці змішати молоко, масло та шоколад, розтопити, але не кип’ятити. Остудити до кімнатної температури.
- Яйця збити з цукром, додати борошняну суміш, перемішати.
- Додати молочну суміш, перемішати.
- Форму, діаметром 24 см, трохи змастити олією, вилити тісто.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 25 хвилин.
- У готового коржа зрізати верх, щоб він вийшов рівний і висотою близько 1-1,5 см. За необхідності обрізати боки.
- Корж покласти в розсувну форму для торта або в кільце від форми для випічки. Поставити ацетатну плівку або фольгу, складену кілька разів.
- 750 г вершків для всіх трьох видів шоколаду необхідно збити та поставити в холодильник.
- Для мусу з гірким шоколадом залити желатин 30 мл води, залишити на той час, який вказано на упаковці.
- Жовтки розтерти з цукром, додати їх в молоко, перемішати, нагріти до легкого загустіння.
- Зняти з вогню та одразу додати гіркий шоколад, перемішати.
- Додати желатин, перемішати, остудити до кімнатної температури.
- Додати 250 г вершків, перемішати. Вершки, що залишилися, повернути в холодильник.
- Викласти масу на корж, прибрати до холодильника до повного застигання (близько 2 годин).
- Ті ж кроки повторити з молочним та білим шоколадом.
- Залишити торт на 4-6 годин, після чого акуратно прибрати кільце та плівку і можна подавати до столу.
А якщо ви любитель шоколаду, рекомендуємо приготувати шоколадні смаколики за рецептом "Телеграфа". Таких ласощів ви не знайдете в жодному магазині.