Просто візьміть апельсин та лимон: смакота до чаю за 30 хвилин
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6164
Начинка залишається соковитою з ароматом цитруса
Якщо на новорічні свята ви вже наїлися мандарин з апельсинами, із цих фруктів можна приготувати надзвичайно смачну випічку. Це може бути цитрусовий кекс або смачне варення, що смакуватиме до чаю.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати тертий пиріг з апельсинами. Він виходить яскравим, соковитим та ароматним, інформують "Прості рецепти".
Як приготувати апельсиновий пиріг
Інгредієнти:
Тісто
- 170 г борошна;
- 1/2 ч. л. розпушувача;
- 90 г вершкового масла;
- 40 г цукрової пудри;
- 50 г простого грецького йогурту чи сметани;
Кремова начинка
- великий лимон;
- великий апельсин;
- 100 г цукру;
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- У просіяне борошно додати натерте на тертці холодне вершкове масло, розтерти руками на крихту.
- Додати розпушувач та сметану, перемішати, замісити тісто.
- Розділити тісто на дві нерівні частини.
- Меншу накрити харчовою плівкою та прибрати в морозилку на 15-20 хвилин.
- А більшу руками розподілити по дну форми та зробити бортики.
- З апельсина та лимона дрібною теркою зняти цедру не зачіпаючи білий м'якуш.
- Далі м'якуш обрізати ножем та викинути, а самі фрукти нарізати на шматочки, прибрати кісточки та подрібнити за допомогою блендера.
- Цитрусову масу пропустити через сито, щоб відокремити сік від м'якоті.
- Сік влити в каструльку, додати цукор, поставити на вогонь та нагрівати помішуючи до повного розчичення цукру.
- Додати крохмаль та постійно помішуючи варити до закипання.
- Додати цедру лимона та апельсина, проварити дві хвилини, зняти з вогню, залишити трохи охолонути.
- Викласти начинку на тісто, зверху натерти тісто з морозилки.
- Випікати пиріг у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
А якщо ви любите смачні пироги, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг з варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище всяких похвал.