Відправили в духовку і пішли відпочивати: простіше випічки ви не знайдете
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15658
Раз-два — і страва на столі
Якщо вам набридли на сніданок навіть пишні оладки, пропонуємо чудову альтернативу — апельсиновий кекс. Півгодини часу, бюджетні інгредієнти — й приголомшлива випічка на столі.
Такий кекс за рецептом Shuba вийде неймовірно пишним та ніжним. Головне — вибрати соняшникову рафіновану олію без запаху, тоді випічка не матиме неприємного "масляного" аромату. За бажанням додайте в тісто трохи кориці, родзинок, сухофруктів чи горіхів — і ви отримаєте нереальне задоволення!
Як приготувати апельсиновий кекс
Інгредієнти на 8 порцій:
- яйце куряче, велике — 2 шт.;
- цукор — 120 г;
- цукор ванільний — 10 г;
- рослинна олія — 20 г;
- апельсиновий фреш — 80 г;
- апельсин, цедра — до свого смаку;
- розпушувач — 10 г;
- борошно пшеничне — 170 г.
Спосіб приготування:
- У великій мисці збиваємо яйця разом зі звичайним та ванільним цукром до пишної маси.
- В отриману масу додаємо олію, цедру й апельсиновий фреш, просіяне борошно, розпушувач і обережно все перемішуємо.
- Отримане тісто відправляємо в змащену олією форму і випікаємо в розігрітій духовці на 180°C протягом 30-35 хвилин.
Подавати апельсиновий кекс можна із заварним кремом за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.