Відправили в духовку і пішли відпочивати: простіше випічки ви не знайдете

Читать на русском
Автор
15666
Готуйте швидко, їжте із задоволенням
Готуйте швидко, їжте із задоволенням. Фото shuba.life

Раз-два — і страва на столі

Якщо вам набридли на сніданок навіть пишні оладки, пропонуємо чудову альтернативу — апельсиновий кекс. Півгодини часу, бюджетні інгредієнти — й приголомшлива випічка на столі.

Такий кекс за рецептом Shuba вийде неймовірно пишним та ніжним. Головне — вибрати соняшникову рафіновану олію без запаху, тоді випічка не матиме неприємного "масляного" аромату. За бажанням додайте в тісто трохи кориці, родзинок, сухофруктів чи горіхів — і ви отримаєте нереальне задоволення!

Як приготувати апельсиновий кекс

Інгредієнти на 8 порцій:

  • яйце куряче, велике — 2 шт.;
  • цукор — 120 г;
  • цукор ванільний — 10 г;
  • рослинна олія — 20 г;
  • апельсиновий фреш — 80 г;
  • апельсин, цедра — до свого смаку;
  • розпушувач — 10 г;
  • борошно пшеничне — 170 г.

Спосіб приготування:

  1. У великій мисці збиваємо яйця разом зі звичайним та ванільним цукром до пишної маси.
  2. В отриману масу додаємо олію, цедру й апельсиновий фреш, просіяне борошно, розпушувач і обережно все перемішуємо.
  3. Отримане тісто відправляємо в змащену олією форму і випікаємо в розігрітій духовці на 180°C протягом 30-35 хвилин.

Подавати апельсиновий кекс можна із заварним кремом за рецептом "Телеграфа". Вам точно сподобається.