Півкіло мойви та пакетик чаю: перевірений рецепт українських рибалок
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 45780
Близькі не захочуть навіть червоної риби
Як правило, з риби ми найбільше любимо червону рибу, оселедець або скумбрію. Ми готуємо з них різноманітні закуски або додаємо в салати.
Найрідше ми згадуємо мойву, і дарма. Її можна смажити або коптити, до того ж ця риба в порівнянні з іншими видами дешевша в магазинах та ринках. Першими це помітили українські рибалки, які вигадали незвичайну страву — шкару з мойви. Ця традиційна страва української кухні готується з дрібної рибки, цибулі, чаю та спецій. Страву вигадали винахідливі рибалки, які частенько виловлювали дрібну і не дуже цінну мойву. Щоб риба не пропадала, її готували незвичайним способом, про який і розповімо разом зі Smachnonews.
Як приготувати шкару з мойви
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г мойви;
- 2 цибулини;
- 150 г води;
- 1 пакетик чорного чаю;
- 80 г соняшникової олії;
- 4 лаврові листи;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 10 г солі;
- 10 г цукру;
- 4 г чорного перцю горошком;
- 5 г меленої кориці;
- зелень до смаку.
Спосіб приготування:
- Мойву чистим і ретельно миємо. Чистимо і нарізаємо тонкими півкільцями цибулю.
- Для приготування маринаду заварюємо чай і наполягаємо протягом 5 хвилин. Через зазначений час змішуємо його з лимонним соком, цукром, сіллю, перцем та корицею. Даємо охолонути, додаємо соняшникову олію і розмішуємо.
- На дно сковороди викладаємо шар мойви, зверху — половину підготовленої цибулі та лаврове листя. Зверху викладаємо рибу та цибулю, поливаємо маринадом, закриваємо кришкою і гасимо на невеликому вогні протягом півгодини.
За бажанням прикрашаємо шкіру подрібненою зеленню та подаємо з домашнім хлібом. Смачного!