Обов’язково збережіть собі рецепт: за допомогою цього супчика зимовими вечорами зігріваються на Закарпатті
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 6510
Суп і зігріє, і наситить
У холодну пору року хочеться зігрітися чимось гарячим. Саме тому ми з вами приготуємо сьогодні незвичайну першу страву.
Такою ароматною та наваристою першою стравою під назвою боб-левеш зігріваються жителі Західної України. Для ситного, поживного обіду суп з серпанком за рецептом Shuba — саме те.
Як приготувати ситний боб левеш
Інгредієнти на 4 порції:
- копчені свинячі ребра — 500 г;
- копчена ковбаса — 300 г;
- квасоля — 450 г;
- вода — 2.5 л;
- морква — 200 г;
- томатне пюре — 250 г;
- цибуля — 220 г;
- корінь селери — 150 г;
- петрушка, гілочка — до смаку;
- часник, зубчики — 5 шт.;
- перець червоний гострий – 1 шт.;
- сіль, чорний перець, копчена паприка, лавровий лист — до смаку;
- борошно пшеничне — 1 ст. л.
Для приготування галушок:
- яйце куряче, велике — 1 шт.;
- борошно — 80 г;
- сіль — до смаку.
Спосіб приготування:
- Копчені ребра відправляємо в каструлю, заливаємо водою, додаємо лавровий лист, перець, сіль і цілу цибулю. Варимо протягом 15 хвилин, після чого додаємо нарізаний кубиками корінь селери та моркву.
- Ще через 15 хвилин дістаємо цибулю та ребра. М’ясо відокремлюємо від кісток, разом із томатним пюре повертаємо в каструлю.
- Для приготування засмаження подрібнену цибулю смажимо на олії, додаємо копчену ковбасу і готуємо протягом 7 хвилин.
- До цибулі з ковбасою додаємо паприку, борошно і все ретельно перемішуємо. Туди ж відправляємо 4 черпаки бульйону, нарізану петрушку, гострий перець і пропущений через прес часник, тушкуємо протягом 5 хвилин і відправляємо в каструлю разом із квасолею. Готуємо ще 15 хвилин.
- Тим часом готуємо галушки. Яйце вбиваємо в миску, солимо і, перемішуючи, додаємо борошно. Замішуємо м’яке тісто, відщипуємо від нього невеликі шматочки та варимо в каструлі ще 7 хвилин.
Після такого супчика непогано випити зігріваючий чай. Це ідеальний обід для холодної зими.