Без цього печива в Ісландії не сядуть пити чай: перевірений рецепт солодощів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 16927
Просто готується, швидко з’їдається
Якщо ви любите традиційні українські вергуни, то, напевно, вам сподобається і цей наш рецепт. Сьогодні ми приготуємо традиційну в Ісландії випічку під назвою клейнури. На батьківщині цю насолоду можна зустріти буквально на кожному кроці.
Варто лише раз спробувати клейнури — і ви готуватимете їх знову і знову. Неймовірний смак, фантастичний аромат завдяки кардамону – спробуйте, пальчики оближете. А рецептом ділиться Shuba.
Як приготувати клейнури з кардамоном
Інгредієнти на 4 порції:
- борошно пшеничне — 4 склянки;
- розпушувач — 2 ч. л.;
- сіль — 1 ч. л.;
- кардамон мелений — 1 ч. л.;
- масло вершкове 73% — 1/3 склянки;
- цукор — 3/4 склянки;
- яйця курячі — 2 шт.;
- молоко 2,5% — 1 склянка;
- олія соняшникова рафінована — 6 склянок;
- цукрова пудра — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Збиваємо яйця із цукром. Продовжуючи змішувати, в отриману суміш поступово додаємо яйця, сіль, кардамон, борошно з розпушувачем, молоко та замішуємо м’яке тісто.
- На присипаному борошном столі розкочуємо тісто і розрізаємо на смужки ромбовидної форми. По центру кожного ромба робимо надріз, один кінець клейнура вивертаємо через розріз таким чином, щоб заготовки були схожі на наші вергуни.
- У каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо клейнури золотистої скоринки. Готове печиво викладаємо на паперові рушники, щоб забрати зайвий жир.
Гарячі клейнури посипаємо цукровою пудрою і подаємо з улюбленим напоєм. Смачного!