В Азербайджані для приготування плову використовують лаваш: рецепт, гідний королівського столу
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2934
Страва вразить у незвичайним зовнішнім виглядом і пікантним смаком
Ми вже не раз готували вдома традиційний плов. Сьогодні урізноманітнимо наше меню традиційним азербайджанським рецептом плову.
Для шах-плову необхідно приготувати рис, відправити його в посуд з лавашем, а зверху викласти м’ясо та сухофрукти. Унікальним рецептом ділиться Shuba. Лаваш ми готуватимемо самі, але за бажання можна використовувати магазинний.
Як приготувати азербайджанський шах-плов
Інгредієнти на 4 порції
Для лаваша
- борошно пшеничне — 400 г;
- тепла сироватка — 200 мл;
- дріжджі пресовані — 50 г;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- сіль — до свого смаку.
Для плову:
- рис довгий – 500 г;
- яловичина — 300 г;
- цибуля — 2 шт.;
- морква — 2 шт.;
- масло вершкове 73% — 50 г;
- приправа для плову — до свого смаку;
- курага — 100 г;
- родзинки — 100 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- У сироватці розчиняємо дріжджі, додаємо борошно, перемішуємо і залишаємо в теплому місці на 15-20 хвилин.
- У цей час змішуємо просіяне борошно з маслом і сіллю, замішуємо тісто. Ділимо його на кілька шматочків, кожен розкочуємо за розміром сковороди та обсмажуємо на сухій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистості.
- Рис миємо і відварюємо у підсоленій воді зі спеціями до готовності.
- Цибулю та моркву миємо, чистим і подрібнюємо. М’ясо миємо, нарізаємо шматочками та обсмажуємо з овочами до рум’яності. Солимо, перчимо і тушкуємо протягом 10 хвилин.
- У посуд із товстим дном викладаємо лаваш. Другий лаваш нарізаємо смужками та робимо з нього борти з кінцями, що звисають. На лаваш викладаємо рис, м’ясо та подрібнені сухофрукти. Краї лаваша загортаємо та змащуємо маслом.
- Відправляємо шах-плов на 50-60 хвилин у духовку за температури 180°C.
Подаємо шах-плов з улюбленим салатом. Смачного.