Без клопоту і смороду: унікальний рецепт смаженої мойви
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 115798
Рибка виходить навіть смачніша, ніж смажена
Ми розповідали, як правильно заморожувати та розморожувати рибу. Тепер ділимось надзвичайно простим рецептом мойви.
Це смачна риба, але зазвичай її не дуже приємно смажити — багато запаху, олійних бризок. На порталі "Школа Життя" розповіли, як уникнути цих неприємних явищ та отримати дуже смачну рибку. Секрет у тому, щоб приготувати її в духовці.
Інгредієнти:
- Мойва – 700 г (вага непотрошеної риби)
- Сіль — до смаку
- Соняшникова олія – 1 столова ложка
- Борошно — 1/2 склянки
- мелений коріандр
- чорний перець
Спосіб приготування
- Рибу промиваємо і патраємо. Обсушуємо паперовим рушником. Щоб риба при приготуванні менше пахла, її можна збризнути соком лимона і залишити на 15-20 хвилин.
- Підготовлену рибу солимо, додаємо олію і перемішуємо. Залишаємо на 5 хвилин.
- Паралельно в глибоку миску всипаємо борошно, додаємо мелений коріандр і чорний перець. З’єднуємо.
- Деко застеляємо пергаментом. Рибу обвалюємо в паніровці і рівномірно, в один шар, викладаємо на пергамент.
- Поміщаємо деко на середню полицю духовки. Запікаємо при 200 градусах 15 хвилин.
Після цього деко підіймаємо на рівень вище та запікаємо під грилем ще 3-5 хвилин. Готову мойву подаємо гарячою. Її можна їсти просто так, а можна приготувати на гарнір особливо ніжне картопляне пюре.