Королівська страва зі звичайної гречки: таку вечерю проситимуть щовечора

Читать на русском
Автор
45170
Неймовірна вечеря без особливих клопотів
Неймовірна вечеря без особливих клопотів. Фото shuba.life

Хто б подумав, що гречка може бути такою смачною

Якщо ви не знаєте, що приготувати на вечерю, то гречана каша завжди відмінний варіант. Це просто, швидко та дуже смачно.

Якщо ж ваші близькі не дуже люблять цю кашу, пропонуємо її приготувати за рецептом "Господиньки". Таку ситну вечерю всі з’їдять дуже швидко і навіть оближуть за собою тарілки. Перевіримо?

Як приготувати гречку з фаршем

Інгредієнти:

  • гречка – 400 г;
  • будь-який фарш – 500 г;
  • цибуля – 1 шт. (200 г);
  • морква – 1 шт. (200 г);
  • кетчуп – 3 ст. л. (100 г);
  • вода (бульйон) – 750 г;
  • вершкове масло – 50 г;
  • олія – 5 ст. л.;
  • часник – 3 зубчики;
  • сіль, перець – на свій смак;
  • хмелі-суннелі — 1 ч. л.;
  • уцхо-сунелі — 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями та смажимо до напівготовності на суміші вершкового масла та рослинної олії. Додаємо натерту на корейській тертці моркву та обсмажуємо до напівготовності.
  2. До овочів додаємо фарш. Через 5 хвилин у сковороду відправляємо кетчуп і смажимо кілька хвилин.
  3. У підготовлені інгредієнти відправляємо промиту гречку та заливаємо водою у співвідношенні 1:2. Все перемішуємо та готуємо на маленькому вогні до випаровування рідини – приблизно 20 хвилин.
  4. Солимо, перчимо, знімаємо з плити, додаємо кілька зубчиків подрібненого часнику та подаємо на стіл.

Прекрасно доповнить гречану кашу з м’ясом улюблений салат. Спробуйте і переконайтеся самі.