Так крильця ви ще не готували: замаринуйте їх в "Кока-колі"

Читать на русском
Автор
13071
Простий та смачний рецепт, з яким впорається навіть новачок
Простий та смачний рецепт, з яким впорається навіть новачок. Фото guslyanka.com

Таким маринад ви точно запишете у свою кулінарну книгу

Курячі крильця мають велику популярність через те, що їх готувати просто та недовго, вони бюджетні й завжди виходять смачними. Рецептів маринаду для крилець існує велика кількість — медово-соєвий, томатний, барбекю та інші.

Сьогодні ж ми пропонуємо приготувати цю страву, замаринувавши м'ясо у… кока-колі. А рецептом з нами поділилися на порталі "Гуслянка".

Як приготувати крильця, мариновані у "Кока-колі"

Інгредієнти:

  • курячі крильця – 1 кг;
  • соєвий соус – 50 мл;
  • паприка мелена – 1 ч. л.;
  • гірчиця – 1\2 – 1 ч. л.;
  • сіль, перець чорний – за смаком;
  • мед – 1 ст. л.;
  • часник – 1 ч. л.;
  • спеції до курки чи м’яса – 1-2 ч. л.;
  • кока-кола – 100 мл;
  • олія соняшникова – для смаження

Спосіб приготування:

  1. Крильця помити, обрізати все зайве, обсушити паперовими рушниками. За бажаннями розрізати на дві частини.
  2. Крильця, викладені в один шар, обсмажити на добре розігрітій сковороді з олією.
  3. Тим часом приготувати маринад, змішавши соєвий соус з гірчицею та медом.
  4. Додати до маринаду паприку, сушений часник, ретельно перемішати.
  5. Підрум'янені крильця перевернути на інший бік, полити зверху підготовленим соусом. Розподілити по всіх крильцях.
  6. Залити курячі крильця "Кока-колою", продовжити смажити до повного випаровування рідини.
  7. Подавати до столу, присипавши кунжутом.

А якщо ви любите експериментувати з маринадами для м'яса, рекомендуємо також приготувати шашлик у маринаді з чаю. Ця страва виходить дуже ніжною і просто тане у роті.