Такий хліб можна приготувати навіть без хлібопічки: виріб з беконом та цибулею

Читать на русском
Автор
2634
Випічка в духовці на дріжджах виходить м’якою, повітряною з ідеальною структурою
Випічка в духовці на дріжджах виходить м’якою, повітряною з ідеальною структурою. Фото say7.info

Хліб виходить із насиченим смаком

Напевно, всі пам’ятають, як повертаючись у дитинстві додому з магазину, ми любили відкусити окраєць свіжого хліба і насолодитися незабутнім смаком. Мало хто робить так у дорослому житті, однак, ймовірно, багато хто продовжує любити свіжоспечений смачний хліб.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати хліб у духовці, а його смак урізноманітнити цибулею та беконом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати хліб з беконом та цибулею

Інгредієнти:

  • 300 мл води;
  • 7 г сухих дріжджів (або 25 г сирих);
  • 30 г вершкового масла;
  • 20 г цукру;
  • 5 г солі;
  • 400-450 г борошна;
  • 150 г цибулі;
  • 150 г бекону;
  • 1 ст. сушених трав;

за бажанням:

  • яйце для змащування
  • 1 ст. насіння кунжуту та льону

Спосіб приготування:

  1. Бекон нарізати соломкою, цибулю дрібно нарізати.
  2. На сухій сковороді обсмажити спочатку бекон, потім додати цибулю, обсмажити і остудити.
  3. У теплій воді розчинити цукор, додати дріжджі, перемішати.
  4. Додати 100 г борошна, перемішати, залишити піднятися, накривши рушником і залишивши в теплому місці.
  5. Додати олію, перемішати.
  6. Додати трави, перемішати.
  7. Додати цибулю та бекон, перемішати.
  8. Додати борошно, що залишилося (близько 300-350 г), замісити тісто, залишити піднятися.
  9. Викласти тісто в застелену пергаментом форму, дати піднятися.
  10. Яйце збовтати, змастити хліб.
  11. Посипати кунжутом та насінням льону.
  12. Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.

Раніше ми писали, як приготувати вдома чіабатту. Довго з тістом поратися не доведеться, а хлібобулочний виріб вийде не гірше, ніж магазинний.