Такий хліб можна приготувати навіть без хлібопічки: виріб з беконом та цибулею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2634
Хліб виходить із насиченим смаком
Напевно, всі пам’ятають, як повертаючись у дитинстві додому з магазину, ми любили відкусити окраєць свіжого хліба і насолодитися незабутнім смаком. Мало хто робить так у дорослому житті, однак, ймовірно, багато хто продовжує любити свіжоспечений смачний хліб.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати хліб у духовці, а його смак урізноманітнити цибулею та беконом. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".
Як приготувати хліб з беконом та цибулею
Інгредієнти:
- 300 мл води;
- 7 г сухих дріжджів (або 25 г сирих);
- 30 г вершкового масла;
- 20 г цукру;
- 5 г солі;
- 400-450 г борошна;
- 150 г цибулі;
- 150 г бекону;
- 1 ст. сушених трав;
за бажанням:
- яйце для змащування
- 1 ст. насіння кунжуту та льону
Спосіб приготування:
- Бекон нарізати соломкою, цибулю дрібно нарізати.
- На сухій сковороді обсмажити спочатку бекон, потім додати цибулю, обсмажити і остудити.
- У теплій воді розчинити цукор, додати дріжджі, перемішати.
- Додати 100 г борошна, перемішати, залишити піднятися, накривши рушником і залишивши в теплому місці.
- Додати олію, перемішати.
- Додати трави, перемішати.
- Додати цибулю та бекон, перемішати.
- Додати борошно, що залишилося (близько 300-350 г), замісити тісто, залишити піднятися.
- Викласти тісто в застелену пергаментом форму, дати піднятися.
- Яйце збовтати, змастити хліб.
- Посипати кунжутом та насінням льону.
- Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин.
Раніше ми писали, як приготувати вдома чіабатту. Довго з тістом поратися не доведеться, а хлібобулочний виріб вийде не гірше, ніж магазинний.