Жодного огірка чи капусти: чим замінити класичні для вінегрету продукти, щоб страва стала дивовижною
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1260
Розповідаємо, як зробити страву ще смачнішою
Ми розповідали, як приготувати смачний та святковий салат "Нептун". Тепер ділимось рецептом незвичного вінегрету. Традиційно цей салат готують з квашеною капустою чи кислим огірком.
Втім, як пишуть на ProstoWay, якщо замінити ці класичні продукти, салат можна зробити ще смачнішим. Крім того, замість відварювати овочі їх можна запекти — це максимально збереже їх смак. Приготування від цього складнішим не стає, і навіть навпаки.
Інгредієнти:
- 5 картоплин;
- 2 буряки;
- 3 морквини;
- 2 цибулини;
- 3 ст. л. оцту;
- сіль до смаку;
- 150 г рослинної олії;
- 1 ст. л. гірчиці.
Спосіб приготування:
- Нарізаємо цибулю дрібними кубиками. Маринуємо цибулю в оцті, гірчиці, солі та перці.
- Нарізаємо картоплю, буряк та моркву кубиками або залишаємо цілими. Загортаємо овочі у фольгу або поміщаємо у пакет для запікання.
- Запікаємо овочі в духовці при 180°C протягом 30-40 хвилин, до готовності. Охолоджуємо овочі.
- Нарізаємо овочі кубиками (якщо запікали цілими). Складаємо всі кубики в миску.
- Додаємо мариновану цибулю, оливкову олію, сіль та перець до смаку. Ретельно перемішуємо салат.
Його можна їсти одразу, але значно смачнішим страва буде, якщо постоїть в холодильнику 1-2 години. Також ми ділились рецептом дуже смачного салату з м’ясом.