За вуха не відірвати: найсмачніші м’ясні кульки у сирно-вершковому соусі

Читать на русском
Автор
604
Ситні, апетитні, ароматні, з насиченим смаком
Ситні, апетитні, ароматні, з насиченим смаком. Фото Facebook

Така страва чудово підійде для сімейної вечері

Якщо звичайні котлети на вечерю набридли, спробуйте приготувати страву, яка готується просто і легко, але виходить дуже смачною! Йдеться про м’ясні кульки у сирно-вершковому соусі.

Це чудовий спосіб по-новому презентувати класичну страву. Можна її подавати й на святковий стіл, оскільки виглядають кульки красиво і не буденно, інформують на Facebook-сторінці "Майстер шеф".

Як приготувати курячі кульки у сирно-вершковому соусі

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе;
  • 1 цибулина;
  • 1 яйце;
  • 3 зубчики часнику;
  • 200 мл вершків;
  • 150 г твердого сиру;

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе злегка відбити та порізати дрібно.
  2. Цибулю дрібно нашаткувати, додати до м’яса,
  3. Посолити, поперчити, вбити яйце, перемішати.
  4. Форму для запікання трохи змастити олією.
  5. Сформувати невеликі кульки з фаршу, викласти їх у форму. Можна трохи обваляти в муці.
  6. Запікати кульки в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хвилин.
  7. Тим часом приготувати заливку.
  8. Для цього сир потрібно натерти на дрібній тертці, видавити туди через прес часник і змішати з вершками.
  9. Залити кульки заливкою та відправити в духовку ще на 15-20 хвилин.

А якщо ви любите готувати прості, але смачні страви, рекомендуємо звернути увагу на рецепт лінивих тефтелів в панірувальних сухарях. Це найлегший варіант обіду чи вечері для сім’ї.