До супу або на перекус: неймовірний турецький плескач за лічені хвилини
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 532
Страва готується без зайвої метушні
Турецький плескач є традиційною стравою турецької кухні. Його можна подавати до супів, наприклад чечевичного, також він може бути відмінним перекусом.
Готувати такий плескач нескладно, але він точно сподобається всім. А рецептом з нами поділилися на порталі "Смачний блог".
Як приготувати турецький плескач
Інгредієнти:
Тісто
- молоко — 180 мл;
- вода — 180 мл;
- сухі швидкодіючі дріжджі — 10 г;
- борошно — 550 г;
- сіль — 1 ч. л.
Для змащування
- вершкове масло — 75 г;
- сіль за смаком;
- маленький пучок петрушки – 15 г;
- часник;
Спосіб приготування:
- Змішати молоко та воду кімнатної температури.
- Додати дріжджі, перемішати.
- Додати сіль, перемішати.
- Поступово всипати борошно, замішуючи м’яке нелипке тісто.
- Залишити тісто в теплому місці підходити — воно повинно збільшитися вдвічі.
- Тісто ще раз розім’яти та розділити на чотири частини.
- З кожної частини сформувати кульку і розкотити її в корж завтовшки трохи менше 1 см.
- На середньому вогні розігріти суху сковороду.
- Викласти коржик і смажити 1 хвилину з одного боку.
- Перевернути та смажити ще хвилину з іншого боку.
- Смажити, періодично перевертаючи, поки плескач не здується і не зарум’яниться.
- Розтопити вершкове масло, додати в нього сіль, нарубану зелень і часник.
- Змастити маслом гарячі коржики і можна подавати до столу.
Раніше ми публікували найлінивіший рецепт гарячих бутербродів. Корисна, смачна і швидка в приготуванні страва має наситити до обіду.