Ідеальний варіант сніданку: рецепт вівсяної каші з ягодами

Читать на русском
Автор
647
Вівсянка готується дуже просто, а результат вас порадує (зображення створено за допомогою ШІ)
Вівсянка готується дуже просто, а результат вас порадує (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як приготувати смачний сніданок.

Вівсяна каша – це не лише ситна та корисна страва, але й справжня кулінарна феєрія, де ніжність вівсяних пластівців поєднується з ароматом фруктів, ягід, горіхів та прянощів. Традиційно для приготування цієї страви використовують чорницю і малину, але ви можете застосовувати будь-які смакові комбінації: ожину та полуницю, яблука та корицю, груші й імбир, пюре з бананів та гарбуза, арахісове масло, кокосову стружку, ананас і, навіть, кабачок і моркву.

Виходить дуже простий, швидкий та смачний сніданок. Про це пише cookpad.

Секрети ідеальної вівсянки:

  • Вибір пластівців: Найкраще підходять пластівці "Геркулес" або "Екстра".
  • Рідина: Ви можете використовувати молоко, воду, вершки або йогурт.
  • Час приготування: Залежить від виду пластівців. "Геркулес" вариться 5-7 хвилин, "Екстра" – 2-3 хвилини.
  • Додатки: Фрукти, ягоди, горіхи, мед, сухофрукти, кориця, ваніль – все це робить вівсянку ще більш смачною та корисною.

"Вівсяна фантазія" з ягодами та горіхами:

Інгредієнти:

  • 50 г вівсяних пластівців "Геркулес"
  • 250 мл молока
  • 100 г свіжих або заморожених ягід (полуниця, малина, чорниця)
  • 2 ст. л. волоських горіхів
  • 1 ч. л. меду
  • 1/4 ч. л. кориці

Приготування:

  1. Закип'ятіть молоко.
  2. Додайте вівсяні пластівці, корицю та зменшіть вогонь.
  3. Варіть 5-7 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Додайте мед, перемішайте.
  5. Викладіть вівсянку в тарілку.
  6. Додайте ягоди та подрібнені горіхи.

Порада:

Для більш ніжного смаку можна додати в кашу 1 ст. л. вершкового масла.

Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами, щоб знайти свій ідеальний рецепт вівсяної каші!

Варіації:

  • Замість молока можна використовувати йогурт, кефір або ряжанку.
  • Додайте в кашу насіння льону, чіа або кунжуту.
  • Замість ягід можна використовувати фрукти, сухофрукти або цукати.
  • Додайте в кашу тертий шоколад, какао-порошок або ванільний екстракт.
  • Подавайте вівсянку з йогуртом, медом, сиропом або джемом.

Вівсяна каша – це універсальна страва, яку можна приготувати на будь-який смак.

Також, рекомендуємо приготувати бутербродну пасту з оселедця за рецептом "Телеграфа". Пропонуємо також приготувати цікавий маринад для скумбрії.