М'які, мов пух, з хрусткою скоринкою: повітряні сирні кульки
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 15597
Пончики з сиру виходять м'якими та ароматними
Кисломолочний сир можна вживати як самостійну страву. З нього також готують сирники, печуть чизкейки або запіканки, чи готують начинки до тортів.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати пухкі сирні пончики з хрусткою скоринкою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".
Як приготувати сирні пончики
Інгредієнти:
- сир – 250 г;
- цукор – 100 г;
- сіль – 1 щіпка;
- сода – 0.5 ч. л.;
- яйце – 2 шт.;
- борошно пшеничне – 250 г;
- олія для смаження – 400 г;
- цукрова пудра – для подачі;
Спосіб приготування:
- Яйця збити з цукром за допомогою блендера у пишну однорідну масу. Яєчна суміш повинна помітно побіліти та збільшитись в об'ємі.
- Додати сир, за бажанням його також можна збити блендером. Перемішати.
- Соду погасити оцтом, додати до сирної маси.
- Додати сіль та просіяне борошно.
- Замісити м’яке, трохи липке тісто. Борошна при цьому може знадобитись трохи більше — це залежатиме від вологості сиру.
- Розділити тісто на 25 рівних частин.
- Мокрими долонями, змоченими у прохолодній воді, з кожного шматочка сформувати однакові кульки вагою приблизно 25 грамів.
- У невеликий сотейник з товстим дном налити олію та добре її розігріти.
- У розігріту олію по черзі опускати сирні заготовки в один шар, смажити до золотистості на нижчому за середній вогні.
- Викладати кульки на застелену паперовими рушниками тарілку.
Раніше ми публікували рецепт торта із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.