М'які, мов пух, з хрусткою скоринкою: повітряні сирні кульки

Читать на русском
Автор
15597
Рум'яні солодкі пончики із сирного тіста
Рум'яні солодкі пончики із сирного тіста. Фото filizhankakavu.com

Пончики з сиру виходять м'якими та ароматними

Кисломолочний сир можна вживати як самостійну страву. З нього також готують сирники, печуть чизкейки або запіканки, чи готують начинки до тортів.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати пухкі сирні пончики з хрусткою скоринкою. А рецептом з нами поділилися на порталі "Філіжанка кави".

Як приготувати сирні пончики

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • цукор – 100 г;
  • сіль – 1 щіпка;
  • сода – 0.5 ч. л.;
  • яйце – 2 шт.;
  • борошно пшеничне – 250 г;
  • олія для смаження – 400 г;
  • цукрова пудра – для подачі;

Спосіб приготування:

  1. Яйця збити з цукром за допомогою блендера у пишну однорідну масу. Яєчна суміш повинна помітно побіліти та збільшитись в об'ємі.
  2. Додати сир, за бажанням його також можна збити блендером. Перемішати.
  3. Соду погасити оцтом, додати до сирної маси.
  4. Додати сіль та просіяне борошно.
  5. Замісити м’яке, трохи липке тісто. Борошна при цьому може знадобитись трохи більше — це залежатиме від вологості сиру.
  6. Розділити тісто на 25 рівних частин.
  7. Мокрими долонями, змоченими у прохолодній воді, з кожного шматочка сформувати однакові кульки вагою приблизно 25 грамів.
  8. У невеликий сотейник з товстим дном налити олію та добре її розігріти.
  9. У розігріту олію по черзі опускати сирні заготовки в один шар, смажити до золотистості на нижчому за середній вогні.
  10. Викладати кульки на застелену паперовими рушниками тарілку.

Раніше ми публікували рецепт торта із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.