Ідеальна бюджетна закуска: цей печінковий кекс зникне зі столу першим
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 3959
Рецепт надзвичайно ситної і смачної закуски
Ми розповідали, як на перекус приготувати мініатюрні піци. Тепер ділимось рецептом чудового печінкового кексу. Це апетитна закуска, що пасує як до святкового столу, так і просто на перекус.
Виходить дуже смачно та ситно. Та ще й продукти потрібні найпростіші. Як приготувати святковий печінковий кекс, розповіли на порталі "1 хвилина".
Інгредієнти:
- Печінка куряча — 500 г
- Рослинна олія для смаження
- Часник — 2-3 зубчики
- Сир твердий — 100 г
- Яйця, відварені круто — 3 штуки
- Яйця сирі — 2 штуки
- Зелень кропу, петрушки та цибулі
- Сіль та чорний мелений перець — на ваш смак
Спосіб приготування:
- Печінку промиваємо та обсушуємо. Можемо порізати її навпіл або на 4 частини.
- У пательні розігріваємо олію, кладемо печінку й смажимо, перевертаючи, 3-4 хвилини. Під кінець додаємо дрібно порізаний часник, солимо та перчимо. Знімаємо з плити та перекладаємо у миску.
- Відварені яйця нарізаємо кубиками середнього розміру, а зелень шаткуємо дрібно. Сир натираємо на великій терці.
- Сирі яйця добре збиваємо з сіллю. У миску з охололою печінкою кладемо нарізані яйця, додаємо зелень та сир. Вливаємо збиті яйця та все ретельно перемішуємо.
- Викладаємо масу у форму, вирівнюємо лопаткою. Випікаємо у духовці протягом 30 Виймаємо форму з духовки, а виріб з форми. Охолоджуємо кекс на решітці.
Можна додати до кексу гриби, якщо вам подобається їх смак. Вживайте страву охолодженою — як самостійну закуску чи частину м’ясного асорті. Також ми розповідали, як приготувати смачний святковий рулет з оселедцем.