Такого торта ви ще не куштували: як приготувати оригінальний "рідкий" медовик
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 45749
Простий і вишуканий десерт
Ми розповідали, як приготувати вдома розкішний торт "Червоний оксамит". Тепер ділимось рецептом цікавої варіації класичного Медовика.
Особливість його рецепту у тому, що коржі випікаються з рідкого тіста, а ще торт включає в себе шар мусу. Це справді розкішний десерт, який зовсім нескладно готувати. Рецептом поділились на Ukr.Media.
Інгредієнти:
- 180 г вершкового масла
- 100 г цукру
- 180 г меду
- 1/4 ч. л. солі
- 1 ч. л. соди
- 4 яйця
- 300 г борошна
Для крему:
- 1,4 кг сметани
- 200 г цукру
- ванілін
Карамельний мус:
- 150 г цукру
- 50 г води
- 150 г вершків (33%)
- 50 г вершкового масла
- 1/2 ч. л. солі
- ванілін
- 6 г желатину
- 40 г води (або 50 г вершків 10%)
Спосіб приготування:
- Розтоплюємо масло, додаємо цукор, мед, сіль. Доводимо до однорідності. Додаємо соду, перемішуємо до бурштинового кольору. Охолоджуємо.
- Вводимо яйця, додаємо борошно, замішуємо тісто. Випікаємо два коржі: один 10 хвилин, другий 17 хвилин.
- Другий корж розрізаємо на квадратики, подрібнюємо обрізки. Паралельно для крему збиваємо сметану з цукром і ваніліном.
- Збираємо торт: корж-основа, кубики, крем (4 шари). Залишаємо в холодильнику на ніч. Для мусу з'єднуємо воду і цукор, варимо сироп. Додаємо вершки, перемішуємо. 9. Додаємо сіль, ванілін, масло, перемішуємо. Проціджуємо.
- Розчиняємо желатин та додаємо в карамель. Покриваємо торт мусом, охолоджуємо. Боки торта змащуємо кремом, обсипаємо крихтою.
Залишаємо його на стабілізацію на кілька годин в холодильнику. Також ми розповідали, як приготувати дуже смачний сметанник.