Усього 300 грам фаршу — і гора котлет на столі: "Виручайки" врятують у будь-якій ситуації

Читать на русском
Автор
33569
Виходить дуже ситно та смачно
Виходить дуже ситно та смачно. Фото shuba.life

Цей рецепт заощадить гроші та сили

Уявіть собі ситуацію: ви плануєте приготувати гору ситних котлет, відкриваєте холодильник і там тільки жменю фаршу. У цій ситуації вас виручать "Виручайки".

Це дуже бюджетні котлетки, які можна приготувати буквально із 300 грамів фаршу. Весь секрет у тому, що ми додамо трохи картоплі та приготуємо їх із пікантним соусом. Це відмінний варіант для ситної, швидкої та бюджетної вечері на всю родину. Рецептом ділиться Smachnonews.

Як приготувати котлети "Виручайки"

Інгредієнти на 4 порції:

  • 300 г картоплі;
  • 300 г свинячого фаршу;
  • 1 цибуля;
  • сіль, чорний мелений перець до свого смаку.

Для соусу:

  • 200 мл вершків 20%;
  • 100 мл кетчупу;
  • суміш спецій на смак.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, чистимо, натираємо на тертці та віджимаємо зайву вологу. Чистимо і дрібно нарізаємо цибулю, перемішуємо.
  2. Картопляно-цибульну суміш змішуємо з фаршем. Солимо, перчимо і ретельно все перемішуємо. З підготовленого фаршу формуємо котлети.
  3. Розігріваємо сковороду з рослинною олією та обсмажуємо котлети по 5 — 7 хвилин з кожного боку до золотистої скоринки.
  4. Для приготування соусу на іншій сковороді протягом декількох хвилин прогріваємо вершки та кетчуп, солимо.
  5. У підготовлений соус викладаємо котлети та готуємо під кришкою ще протягом 15 хвилин.

Подаємо "Виручайки" з гречаною кашею. Близькі ахнуть від захоплення!