Ніжна серединка та карамельна скоринка: такий чизкейк ви ще не готували
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Ця скоринка надає випічці карамельної нотки
Існує велика кількість видів чизкеків. Його готують з шоколадом, кокосом та додають фрукти.
Сьогодні ми пропонуємо приготувати іще один варіант цього десерту — баскський чизкейк. Його вигадав шеф-кухар Сантьяго Рівер з іспанського містечка Сан-Себастьян. Десерт став настільки популярним, що зараз його готують по всьому світу й навіть вважають найтрендовішою версією чизкейка, інформують на сайті "Клопотенко".
Як приготувати баскський чизкейк
Інгредієнти:
- 600 г крем-сиру Філадельфія;
- 200 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 0,5 ч.л. солі;
- 5 яєць;
- 125 мл вершків 33%;
- 1,5 ст. л. борошна;
Спосіб приготування:
- У велику тарілку викласти крем-сир, цукор та ванільний цукор, сіль, збити міксером до однорідності.
- По одному ввести у сирну суміш яйця, продовжуючи збивати віничком на невеликих обертах.
- Влити половину вершків, розмішати, влити другу половину.
- Останнім ввести борошно, ретельно розмішати.
- Вилити тісто у застелену пергаментом форму для запікання, розрівняти лопаткою, випікати протягом 45 хвилин.
- Вимкнути духовку, відкрити дверцята та залишити чизкейк охолоджуватися.
- Коли він стане кімнатної температури, переставити випічку у холодильник на 2 години стабілізуватися.
А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.