Ніжна серединка та карамельна скоринка: такий чизкейк ви ще не готували

Читать на русском
Автор
Іспанський чизкейк із "засмаглою" скоринкою
Іспанський чизкейк із "засмаглою" скоринкою. Фото klopotenko.com

Ця скоринка надає випічці карамельної нотки

Існує велика кількість видів чизкеків. Його готують з шоколадом, кокосом та додають фрукти.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати іще один варіант цього десерту — баскський чизкейк. Його вигадав шеф-кухар Сантьяго Рівер з іспанського містечка Сан-Себастьян. Десерт став настільки популярним, що зараз його готують по всьому світу й навіть вважають найтрендовішою версією чизкейка, інформують на сайті "Клопотенко".

Як приготувати баскський чизкейк

Інгредієнти:

  • 600 г крем-сиру Філадельфія;
  • 200 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 0,5 ч.л. солі;
  • 5 яєць;
  • 125 мл вершків 33%;
  • 1,5 ст. л. борошна;

Спосіб приготування:

  1. У велику тарілку викласти крем-сир, цукор та ванільний цукор, сіль, збити міксером до однорідності.
  2. По одному ввести у сирну суміш яйця, продовжуючи збивати віничком на невеликих обертах.
  3. Влити половину вершків, розмішати, влити другу половину.
  4. Останнім ввести борошно, ретельно розмішати.
  5. Вилити тісто у застелену пергаментом форму для запікання, розрівняти лопаткою, випікати протягом 45 хвилин.
  6. Вимкнути духовку, відкрити дверцята та залишити чизкейк охолоджуватися.
  7. Коли він стане кімнатної температури, переставити випічку у холодильник на 2 години стабілізуватися.

А якщо ви любите смачні десерти, рекомендуємо приготувати торт із трьох інгредієнтів за рецептом "Телеграфа". Така випічка прикрасить святковий стіл чи стане щоденним десертом.