Досить їсти пюрешку як гарнір: з неї вийде дивовижне печиво

Читать на русском
Автор
1393
Таке печиво ви ще не куштували
Таке печиво ви ще не куштували. Фото shuba.life

Близькі не здогадаються, що ви готуєте

Ніжне картопляне пюре – не лише смачний гарнір. З нього можна приготувати неймовірне печиво.

Дивним рецептом несолодкого печива ділиться Shuba. Ви можете експериментувати з різними спеціями та травами – наприклад, додати сушений кріп, петрушку, цибулю чи часник, оливки чи в’ялені помідори. Така смакота стане ідеальною закускою на вечірці або перекусом на роботі.

Як приготувати печиво з картопляного пюре

Інгредієнти на 10 порцій:

  • картопля – 350 г;
  • олія – 40 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль, чорний перець, суміш спецій універсальна – на свій смак;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо великими кубиками. Відправляємо в каструлю, даємо закипіти та варимо протягом 20 хвилин після закипання.
  2. Зливаємо з картоплі воду, товчемо і даємо охолонути. Солимо, перчимо і додаємо приправи на свій смак. Туди ж відправляємо масло, розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.
  3. Виготовлене тісто ділимо на кілька частин. Кожну розгортаємо та вирізаємо з неї печиво за допомогою формочки або склянки.
  4. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо олією і викладаємо печиво. За бажання присипаємо кунжутом, горіхами або маком і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Незвичайне, але смачне печиво можна приготувати з розсолу. Спробуйте це неймовірно смачно.