![Смачна випічка для домашнього чаювання](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/d/13/6171aca2-c016066e4a53bc2eb6dbbcff4003713d.jpg?v=2194_1)
Плетінка виходить дуже ніжною, повітряною та ароматною
Багато хто пам’ятає найсмачніші булочки, які можна було купити у шкільній їдальні. Там продавали не лише ароматні ватрушки та булочки з корицею чи повидлом.
Але також можна було купити плетінку з маком чи шоколадною пастою. Рецептом останньої ми хочемо сьогодні поділиться, інформує "Say7".
Як приготувати плетінку з шоколадною пастою
Інгредієнти:
- 200 мл молока;
- 100 г вершкового масла;
- 50-70 г цукру;
- 10 г ванільного цукру;
- 1 яйце;
- 8 г сухих дріжджів (або 25 г сирих);
- ч.л. солі;
- 400-450 г борошна;
А також:
- 200 г шоколадної пасти
Спосіб приготування:
- У тепле молоко додати 1 столову ложку цукру та дріжджі, перемішати, залишити піднятися.
- Додати цукор та ванільний цукор.
- Додати олію та сіль, перемішати.
- Додати яйце, перемішати.
- Додати борошно, замісити тісто, залишити піднятися.
- Тісто поділити на дві частини.
- Кожну частину розкачати в прямокутник приблизно 20×50 см, змастити пастою, скачати в рулет, краї защипнути.
- Розрізати, не доходячи до кінця, переплести.
- Форму для випічки трохи змастити олією, викласти плетінку.
- Випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 45 хвилин.
А якщо ви любите смачну випічку, рекомендуємо також приготувати тертий пиріг із варенням за рецептом "Телеграфа". Приємна кислинка, солодкий корж і хрумка апетитна крихта — цей пиріг вище за всілякі похвали.