Замініть цукерки та торти на ці смачні солодощі до чаю: 5 рецептів, які легко готуються
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 22789
Доповніть свої зимові вечори цими солодащами до чаю
Зимові вечори — це час, коли особливо хочеться тепла та затишку. Що може бути краще, ніж зігрітися чашкою ароматного чаю та смачними солодощами? Ось кілька рецептів, які додадуть тепла та затишку вашим зимовим вечорам.
1. Домашнє печиво з імбиром та медом
Складові:
- Борошно – 2 склянки
- Розпушувач – 1 ч.л.
- Мелений імбир – 2 ч.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Мускатний горіх – ½ ч.л.
- Вершкове масло – ½ склянки
- Коричневий цукор – 1 склянка
- Мед – ¼ склянки
- Яйце – 1 шт.
Приготування:
- Змішайте всі сухі складові: борошно, розпушувач, імбир, корицю та мускатний горіх.
- В іншій мисці збийте вершкове масло з коричневим цукром до однорідності. Додайте мед та яйце, добре перемішайте.
- Поступово додавайте сухі складові до масляної суміші, перемішуючи до отримання однорідного тіста.
- Формуйте з тіста невеликі кульки, розкладіть на деку з пергаментом та натисніть вилкою, формуючи печиво.
- Випікайте при 180°C протягом 10-12 хвилин або до золотистого кольору.
2. Теплий яблучний штрудель
Складові:
- Листкове тісто – 1 пакування
- Середні яблука – 4 шт.
- Цукор – ½ склянки
- Кориця – 1 ч.л.
- Родзинки – ½ склянки
- Яєчний жовток – 1 шт.
Приготування:
- Наріжте яблука дрібними шматочками. Змішайте яблука з цукром, корицею та родзинками.
- Розкачайте листкове тісто. На один край тіста розкладіть яблучну суміш.
- Обережно загорніть тісто, формуючи штрудель. Змастіть поверхню жовтком.
- Випікайте при 200°C протягом 25-30 хвилин або до золотистого кольору.
3. Сирні палички з травами
Складові:
- Борошно – 1 склянка
- Тертий сир (наприклад, чедер) – 1 склянка
- Вершкове масло – ½ склянки
- Часниковий порошок – 1 ч.л.
- Різані трави (петрушка, кріп) – 2 ст.л.
- Сіль – на смак
Приготування:
- Змішайте борошно, сир, вершкове масло, часниковий порошок, трави та сіль до отримання тіста.
- Розділіть тісто на невеликі частини та сформуйте палички.
- Випікайте при 180°C протягом 10-15 хвилин або до золотистого кольору.
4. Шоколадний фондан
Складові:
- Темний шоколад – 100 г
- Вершкове масло – 100 г
- Цукор – ¾ склянки
- Борошно – ½ склянки
- Яйця – 3 шт.
Приготування:
- Розтопіть шоколад та масло на водяній бані.
- Збийте яйця з цукром до пишності. Додайте борошно, перемішайте.
- Додайте розтоплений шоколад до яєчної суміші, обережно перемішайте.
- Розлийте суміш у формочки для випікання, заповніть на ¾.
- Випікайте при 200°C протягом 10-12 хвилин.
5. Фруктові канапе
Складові:
- Різноманітні фрукти (виноград, ягоди, ківі, ананас, яблука)
- Шпажки для канапе
Приготування:
- Наріжте фрукти на невеликі шматочки.
- Нанизуйте шматочки фруктів на шпажки, формуючи кольорові канапе.
Спробуйте ці рецепти, щоб зробити ваші зимові вечори ще затишнішими та смачнішими!
Раніше "Телеграф" розповідав, про 3 рецепти гарячих алкогольних напоїв, які здивують вас і вашу компанію.