Купіть трохи пива на Великдень — воно знадобиться для приготування дивовижної буженини

Читать на русском
Автор
8674
Таку буженину будуть їсти кілограмами Новина оновлена 05 квітня 2024, 16:11
Таку буженину будуть їсти кілограмами. Фото shuba.life

Приготуйте до свята — і проситимуть щодня

Без соковитої, ароматної буженини великодній кошик пасхальний кошик виглядає порожнім. Для приготування такої страви вам знадобиться пиво.

Цей ароматний продукт посилить ніжний смак м’яса з легкими солодкуватими нотками та трохи пом’якшить його. Спробуйте – такої смачної великодньої буженини ви ще не куштували. Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати святкову буженину у пивному маринаді

Інгредієнти на 8 порцій:

  • свинина – 1 кг;
  • темне пиво – 500 мл;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник, зубчики – 4 шт.;
  • мед – 10 г;
  • гірчиця – 10 г;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль, перець чорний мелений, приправа до м’яса – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно миємо та сушимо м’ясо, відправляємо в миску.
  2. Чистимо та нарізаємо півкільцями цибулю, відправляємо в м’ясо. Додаємо лавровий лист та заливаємо пивом.
  3. Накриваємо все плівкою та відправляємо на добу в холодильник.
  4. Потім дістаємо м’ясо з маринаду і промокаємо паперовими рушниками.
  5. Окремо змішуємо мед, гірчицю, сіль, перець, спеції, часник, пропущений через прес. Цією сумішшю м’ясо загортаємо у фольгу та маринуємо протягом 6 годин.
  6. Через зазначений час викладаємо м’ясо у фользі на деко, додаємо 150 мл води та запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину. Потім розгортаємо фольгу та запікаємо ще 10-15 хвилин до зарум’янювання м’яса.

До великоднього столу можна також приготувати незвичайний рулет у листковому тісті. Це надзвичайно смачно.