Зберігайте цікавий метод приготування варення: завжди виходить на "ура"

Читать на русском
Автор
Вдалий рецепт полуничного варення
Вдалий рецепт полуничного варення. Фото Сегодня

Дуже смачне варення на сковороді

Полуниця — сезонна ягода, з якої можна готувати чимало десертів. Приміром, ми розповідали, як приготувати апетитну галету. Тепер ділимось вдалим рецептом варення.

Ягідки залишаються цілі і не розварюються. Метод приготування дуже цікавий, для нього потрібна сковорода. Варення зберігає смак та аромат свіжої ягоди. Рецептом поділились на порталі "Добрі Новини".

Інгредієнти:

  • 1 кг полуниці
  • 800 г цукру
  • 2 столові ложки лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте полуницю під проточною водою. Видаліть плодоніжки та наріжте великі ягоди на половинки або четвертинки.
  2. У великій мисці змішайте полуницю з цукром. Дайте їй постояти приблизно 30 хвилин, щоб полуниця пустила сік.
  3. Візьміть велику глибоку пательню або сотейник. Перекладіть туди полуницю разом із цукровим сиропом, який утворився. Поставте пательню на середній вогонь і доведіть до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор повністю розчинився і полуниця не пригоріла.
  4. Коли суміш закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть, продовжуючи помішувати. Знімайте піну, яка утворюється на поверхні.
  5. Додайте лимонний сік, якщо використовуєте. Це допоможе зберегти яскравий колір варення і додасть трохи кислинки.
  6. Варіть варення приблизно 20-30 хвилин, поки воно не загусне. Щоб перевірити готовність, крапніть трохи варення на холодну тарілку: якщо крапля не розтікається і зберігає форму, варення готове.
  7. Поки варення вариться, підготуйте стерилізовані банки і кришки. Їх можна стерилізувати в киплячій воді або в духовці.
  8. Коли варення буде готове, розлийте його гарячим у стерилізовані банки. Закрутіть кришки і переверніть банки догори дном на 5-10 хвилин, щоб створити вакуум.

Дайте банкам повністю охолонути при кімнатній температурі. Потім переверніть їх назад і зберігайте в прохолодному темному місці. Також ми розповідали, як дуже смачно приготувати солоні огірки.