Смачний десерт без складнощів: рецепт кавово-шоколадного морозива зі згущеним молоком

Читать на русском
Автор
Як приготувати домашнє шоколадне морозиво Новина оновлена 23 травня 2024, 12:11
Як приготувати домашнє шоколадне морозиво. Фото shuba.life

Для його приготування морожениця не знадобиться

У спекотні літні дні у багатьох виникає велике бажання насолодитися смачним морозивом. Однак замість покупного варіанта, можна легко приготувати цей десерт прямо у себе вдома. Домашнє морозиво не тільки вгамовує спрагу, але й дозволяє насолодитися натуральними інгредієнтами та різноманітними смаками.

Рецептом цього десерту поділилося видання The Guardian. Воно точно припаде до смаку як дорослим, так і дітям.

Як приготувати шоколадне морозиво зі згущеним молоком

Інгредієнти:

  • згущене молоко (400 г);
  • розчинний еспресо порошок (3 столові ложки);
  • мелена кориця (1 чайна ложка);
  • мелений кардамон (¼ чайної ложки);
  • жирні вершки (300 мл);
  • чорний шоколад (50 г).

Спосіб приготування:

  1. Візьміть велику миску, в ній збийте порошок еспресо, корицю, згущене молоко і кардамон, щоб вийшла однорідна маса. У другій мисці потрібно трохи збити вершки, щоб вони стали густими, а потім додати їх в кавову суміш.
  2. Шоколад розтопіть, перемішайте до однорідної маси й зачекайте, поки він охолоне. Молочно-вершкову суміш перекладіть у пластиковий контейнер, полийте шоколадом і за допомогою кінчика ножа або шпажки вдавіть його в суміш морозива, створюючи ефект хвилі. Накрийте кришкою та відправте в морозилку на 5 годин.
  3. За 30 хвилин до подачі дістаньте контейнер з морозилки й поставте в холодильник, щоб морозиво розм’якшилося і було приємніше вживати. Можна посипати десерт горіхами (за бажанням).

"Телеграф" писав раніше, як приготувати класичний лимонад у домашніх умовах. Покроковий рецепт смачного та освіжаючого напою.