Смачний десерт без складнощів: рецепт кавово-шоколадного морозива зі згущеним молоком
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Для його приготування морожениця не знадобиться
У спекотні літні дні у багатьох виникає велике бажання насолодитися смачним морозивом. Однак замість покупного варіанта, можна легко приготувати цей десерт прямо у себе вдома. Домашнє морозиво не тільки вгамовує спрагу, але й дозволяє насолодитися натуральними інгредієнтами та різноманітними смаками.
Рецептом цього десерту поділилося видання The Guardian. Воно точно припаде до смаку як дорослим, так і дітям.
Як приготувати шоколадне морозиво зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- згущене молоко (400 г);
- розчинний еспресо порошок (3 столові ложки);
- мелена кориця (1 чайна ложка);
- мелений кардамон (¼ чайної ложки);
- жирні вершки (300 мл);
- чорний шоколад (50 г).
Спосіб приготування:
- Візьміть велику миску, в ній збийте порошок еспресо, корицю, згущене молоко і кардамон, щоб вийшла однорідна маса. У другій мисці потрібно трохи збити вершки, щоб вони стали густими, а потім додати їх в кавову суміш.
- Шоколад розтопіть, перемішайте до однорідної маси й зачекайте, поки він охолоне. Молочно-вершкову суміш перекладіть у пластиковий контейнер, полийте шоколадом і за допомогою кінчика ножа або шпажки вдавіть його в суміш морозива, створюючи ефект хвилі. Накрийте кришкою та відправте в морозилку на 5 годин.
- За 30 хвилин до подачі дістаньте контейнер з морозилки й поставте в холодильник, щоб морозиво розм’якшилося і було приємніше вживати. Можна посипати десерт горіхами (за бажанням).
"Телеграф" писав раніше, як приготувати класичний лимонад у домашніх умовах. Покроковий рецепт смачного та освіжаючого напою.