Ніжний бісквіт та полунична начинка: такий торт – чудова ідея до свята

Читать на русском
Автор
Ніжний полуничний торт
Ніжний полуничний торт. Фото shuba.life

Цей торт вартий вашої уваги

Сезон полуниці – чудовий період для приготування різних ягідних десертів. Якщо ви готували вже полуничні галети, пропонуємо порадувати близьких ягідним тортом.

Цей святковий та ніжний десерт за рецептом Shuba не забере багато часу на приготування, проте вразить усіх гостей своїм смаком. Приготувати його можна зі свіжими або замороженими ягодами — вийде смачно. Прикрасити також можна м’ятою або чимось іншим за бажанням. Цей полуничний торт стане чудовою ідеєю для святкових подій, вечірок, днів народження чи просто для задоволення у вихідний день.

Як приготувати полуничний торт

Інгредієнти на 6 порцій

Для тіста:

  • борошно пшеничне — 160 г;
  • яйця курячі — 5 шт.;
  • цукор — 160 г;
  • розпушувач — 10 г.

Для начинки:

  • полуниця – 500 г;
  • цукор — 180 г;
  • желатин — 25 г;
  • м’ята — 10 г.

Спосіб приготування:

  1. Для приготування тіста збиваємо яєчні білки із цукром у пишну піну. Туди додаємо жовтки та перемішуємо. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне тісто.
  2. Форму для запікання застеляємо пергаментом, викладаємо тісто і відправляємо все в розігріту до 180 градусів духовці 45 хвилин. Даємо охолонути та розрізаємо вздовж навпіл.
  3. Для виготовлення начинки заливаємо желатин 100 мл води, залишаємо на 10 хвилин. Миємо полуницю, видаляємо плодоніжки та збиваємо її в блендері разом із цукром.
  4. Коли желатин розчиниться, додаємо його в полуницю і ретельно перемішуємо. Якщо желатин не розчинився, підігріваємо його на водяній бані, помішуючи до розчинення, після чого додаємо в ягідне пюре.
  5. Половину підготовленої начинки викладаємо на один корж, накриваємо другим і змащуємо рештою пюре.

Раніше ми розповідали, як приготувати панну коту з полуницею. Ви отримаєте масу насолоди від десерту.