Цікава закуска з крабових паличок: ви забудете про майонезні салати

Читать на русском
Автор
Так крабові палички ви ще не готували Новина оновлена 03 червня 2024, 12:13
Так крабові палички ви ще не готували. Фото ukr.media

Дуже смачна закуска

Ми розповідали, як приготувати апетитні вареники з копченим сиром. Тепер ділимось рецептом цікавої закуски з крабових паличок.

Вона така смачна, що з паличок будете готувати тільки цей салат, і забудете про салати з майонезом. Рецептом поділились на Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Крабові палички — 500 г
  • Олія рослинна — 70-80 мл
  • Сік половини лимона
  • Паприка (пластівці) — 1 ч. л.
  • Ароматні трави (чебрець, базилік, орегано) — 0,5 ч. л.
  • Петрушка сушена — 0,5 ч. л.
  • Часник — 1 зубчик
  • сіль, чорний і гострий перець

Спосіб приготування:

  1. Розморозьте крабові палички, якщо вони заморожені. Розгорніть кожну паличку вздовж і викладіть їх "стопочкою" на дощечку.
  2. Наріжте палички на тонкі смужки. Перекладіть смужки в миску.
  3. У глибокій мисці змішайте рослинну олію, лимонний сік, паприку, ароматні трави, сушену петрушку і подрібнений часник. Додайте сіль, чорний перець і гострий перець.
  4. Залийте палички маринадом і акуратно перемішайте, щоб вони рівномірно просочилися. Накрийте миску харчовою плівкою або кришкою і поставте в холодильник на 12 годин (або на ніч).

Замариновані "крабові смужечки" готові до подачі! Їх можна подавати як закуску до святкового столу або як легку вечерю. Якщо ж шукаєте літній десерт, зверніть увагу на рецепт полуничного пирога.