Нереально смачні: всі гості спитають у вас рецепт цих зелених помідорів

Читать на русском
Автор
Цікаві на смак та прості у приготуванні зелені помідори
Цікаві на смак та прості у приготуванні зелені помідори. Фото plyashka.com

Встигніть запастися на зиму

Ми ділились рецептом апетитних солоних огірочків. Тепер розповідаємо, як смачно закрити на зиму зелені томати.

Цей рецепт фаршированих зелених помідорів стане справжньою знахідкою для любителів пікантних заготовок. Завдяки простій рецептурі та доступним інгредієнтам, ви зможете насолодитися цією смачною та оригінальною закускою протягом всієї зими. Вони будуть зіркою на кожному святковому столі, і гості точно питатимуть їх рецепт. Як приготувати такі помідори, розповіли на порталі "Доброта".

Інгредієнти:

  • 1,3 кг зелених помідорів
  • 0,5 кг свіжої моркви
  • 60 г свіжого часнику
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 6 горошин чорного перцю (на банку)
  • 1 л води
  • 50 г кристалічного цукру
  • 30 г кухонної солі
  • 100 мл 9% оцту

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте помідори та розріжте навхрест, але не до кінця, приблизно на третину. Очистіть моркву та часник, натріть їх на тертці. Додайте мелений коріандр і ретельно перемішайте.
  2. За бажанням, можна додати подрібнену зелень, наприклад, кінзу або петрушку. Щільно заповніть розрізані зелені помідори отриманою начинкою.
  3. У простерилізовані банки покладіть по 6 горошин чорного перцю, а потім укладіть нафаршировані томати. У каструлю налийте воду, додайте сіль, цукор та поставте на вогонь.
  4. Як тільки вода закипить, влийте оцет, ретельно перемішайте та вимкніть вогонь. Гарячим маринадом залийте фаршировані зелені помідори.
  5. Накрийте банки стерильними кришками та поставте у велику каструлю, попередньо застеливши дно кухонним рушником або марлею, складеною в кілька шарів. Налийте в каструлю теплу воду по плічки банок, поставте на плиту та стерилізуйте банки після закипання протягом 20 хвилин (для літрових банок).

Швидко закатайте банки кришками, переверніть їх догори дном, укутайте теплою ковдрою та залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовки у темному місці.

Куштувати помідорчики можна буде вже через кілька місяців. Також ми розповідали, як смачно приготувати кабачки.