Ситні котлетки без жодного грама м’яса: смачно, просто, бюджетно

Читать на русском
Автор
Страва апетитна, але дуже дешева
Страва апетитна, але дуже дешева. Фото Апостроф

Ділимось простим рецептом, яких легко відтворити

Ми розповідали, як смачно приготувати кабачок у сирному клярі. Тепер ділимось рецептом апетитних котлет, який не обійдеться без цього сезонного овоча.

Це дуже смачні та ситні котлети без жодного грама м’яса. Вони готуються з кабачків і рису. Ця страва не лише економна, адже потребує мінімум інгредієнтів, але й дуже апетитна. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 2 зелених цукіні
  • 1-2 склянки рису
  • 1-2 цибулини
  • 1 яйце
  • 50 г сиру чеддер або моцарела
  • 1 червоний солодкий перець
  • чорний мелений перець, сіль до смаку
  • 3 ст. л. борошна (30 г)
  • рослинна олія для смаження

Спосіб приготування:

  1. Очистіть кабачки від шкірки. Натріть їх на терці. Викладіть терту масу в марлю і добре відіжміть, щоб видалити зайву рідину.
  2. Промийте рис холодною водою. Залийте його водою та відваріть до готовності.
  3. У великій мисці з'єднайте терті кабачки, зварений рис, терту цибулю, яйце, тертий сир, подрібнений червоний перець, чорний перець і сіль. Добре перемішайте всі інгредієнти.
  4. З отриманої маси сформуйте котлети. Обваляйте їх у борошні.
  5. Розігрійте олію на сковороді. Обсмажте котлети з обох боків до золотистої скоринки.

Готові кабачково-рисові котлети подавайте зі сметаною, йогуртом, улюбленим соусом або просто зі свіжою зеленню. Також ми розповідали, як приготувати апетитний полуничний пиріг.