Ідеальний напій для спекотних днів: рецепт кавового квасу з родзинками

Читать на русском
Автор
Рецепт кавового квасу з родзинками Новина оновлена 08 червня 2024, 23:05
Рецепт кавового квасу з родзинками. Фото https://alcofan.com/

Рецепт напою досить простий і не займе багато часу

У спеку особливо важливо підтримувати водний баланс, вживаючи звичайну воду та прохолодні напої, бажано з натуральних продуктів. Крім традиційного лимонаду, ви можете здивувати себе та своїх близьких, рецептом незвичайного квасу.

У матеріалі Coffeefan поділилися рецептом кавового квасу з родзинками. Він не тільки допоможе освіжитися в спекотну погоду, але ще й добре підбадьорить.

Як приготувати кавовий квас з родзинками

Інгредієнти (на 3 літри):

  • 2,5 літри води;
  • 0,5 літра яблучного соку;
  • 7 грам (1,5 чайної ложки) розчинної кави;
  • 225 грам цукру;
  • 10 грам (2 столові ложки) лимонної кислоти;
  • 1 чайна ложка сухих дріжджів
  • 10-15 штук родзинок.

Спосіб приготування:

  1. Візьміть каструлю, додайте води, зачекайте, поки вона закипить і додайте цукор. Проваріть 5 хвилин, знімаючи піну, що утворилася.
  2. Приберіть каструлю з плити, додайте розчинну каву і ретельно перемішайте. Коли напій охолоне до 30 градусів, влийте яблучний сік, щоб додати фруктову нотку і перемішайте.
  3. Розведіть дріжджі, дотримуючись інструкцій на упаковці, додайте їх у квас, а також додайте родзинки. Накрийте каструлю марлею та поставте в темне місце кімнатної температури.
  4. Квас повинен бродити щонайменше 3 години, але кожні 30 хвилин його потрібно перемішувати. Через 15-25 хвилин після додавання дріжджів має утворитися піна, це означає, що процес бродіння почався.
  5. Процідіть напій через 2-3 шари марлі, спробуйте на смак. За бажанням можна додати цукор.
  6. Розлийте напій по пляшках, закрутіть пробками й залиште ще на 3-4 години за кімнатної температури, поки вони не стануть твердими. Потім занесіть квас у холодне місце, можна поставити в холодильник на 2-3 години. Далі можна переходити до дегустації.

"Телеграф" писав раніше, як зробити справжнє морозиво вдома. Воно вийде не лише смачним, а й дуже корисним.