Просто залити тістом і закинути в духовку: найпростіший літній пиріг із полуницею

Читать на русском
Автор
Дуже простий пиріг на літо
Дуже простий пиріг на літо. Фото lacucinaitaliana.it

Апетитний пиріг з полуницею

Ми розповідали, як приготувати смачний "Наполеон" у склянці. Тепер ділимось рецептом апетитного полуничного пирога, який дуже просто готується — достатньо лише залити ягоди рідким тістом.

Соковиті ягоди полуниці, ароматне тісто та легка хрумка скоринка — ось що чекає на вас. Рецептом поділились на порталі "Господинька".

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 180 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 200 мл молока
  • 120 мл олії без запаху
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • 300 г борошна
  • 300 г полуниці

Спосіб приготування:

  1. У чаші блендера збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної білої піни. Додайте молоко та олію без запаху, знову добре перемішайте.
  2. В окремій ємності змішайте борошно з розпушувачем. Поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто має вийти однорідним, не дуже густим.
  3. Форму для випікання змастіть олією і злегка присипте крохмалем. Вилийте тісто у форму.
  4. Полуницю помийте, обсушіть і злегка обваляйте в крохмалі. Це допоможе їй не пустити багато соку під час випікання.
  5. Рівномірно розкладіть полуницю по поверхні тіста. Розігрійте духовку до 180°C.
  6. Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин, або до золотистої скоринки. Готовий пиріг трохи остудіть у формі, потім перекладіть на тарілку і прикрасьте цукровою пудрою.

Подавайте пиріг теплим або холодним, з улюбленим напоєм. Наприклад, ми розповідали, як приготувати смачний квас самотужки.