Просто залити тістом і закинути в духовку: найпростіший літній пиріг із полуницею
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Апетитний пиріг з полуницею
Ми розповідали, як приготувати смачний "Наполеон" у склянці. Тепер ділимось рецептом апетитного полуничного пирога, який дуже просто готується — достатньо лише залити ягоди рідким тістом.
Соковиті ягоди полуниці, ароматне тісто та легка хрумка скоринка — ось що чекає на вас. Рецептом поділились на порталі "Господинька".
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 180 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 200 мл молока
- 120 мл олії без запаху
- 1,5 ч. л. розпушувача
- 300 г борошна
- 300 г полуниці
Спосіб приготування:
- У чаші блендера збийте яйця з цукром і ванільним цукром до пишної білої піни. Додайте молоко та олію без запаху, знову добре перемішайте.
- В окремій ємності змішайте борошно з розпушувачем. Поступово додайте сухі інгредієнти до рідких, постійно помішуючи, щоб не утворилися грудочки. Тісто має вийти однорідним, не дуже густим.
- Форму для випікання змастіть олією і злегка присипте крохмалем. Вилийте тісто у форму.
- Полуницю помийте, обсушіть і злегка обваляйте в крохмалі. Це допоможе їй не пустити багато соку під час випікання.
- Рівномірно розкладіть полуницю по поверхні тіста. Розігрійте духовку до 180°C.
- Випікайте пиріг протягом 40-45 хвилин, або до золотистої скоринки. Готовий пиріг трохи остудіть у формі, потім перекладіть на тарілку і прикрасьте цукровою пудрою.
Подавайте пиріг теплим або холодним, з улюбленим напоєм. Наприклад, ми розповідали, як приготувати смачний квас самотужки.