Щоб їсти полуницю цілий рік: як її правильно заморозити

Читать на русском
Автор
Ароматна полуниця навіть взимку
Ароматна полуниця навіть взимку. Фото Freepik

Ягоди зберігають свій смак навіть взимку

Ми розповідали, як перетерти полуницю з цукром на зиму. Ще один популярний спосіб зберігання цієї ягоди на холодний сезон — заморозка.

З цим рецептом ви зможете зберегти літній смак ягід на всю зиму, заморозивши їх без варіння. Як це зробити, розповіли на Ukr.Media.

Як правильно заморозити полуницю

Вам знадобиться лише полуниця та цукор — причому, в довільній пропорції. Перш за все, підготуємо полуницю. Ретельно промиваємо ягоди під проточною водою, видаляємо плодоніжки.

Після цього переберіть полуницю: м'які та пошкоджені ягоди відкладіть, а цілі та щільні розкладіть по чистих пластикових контейнерах. М'які ягоди подрібніть блендером до стану пюре. Додайте цукор до смаку і ретельно перемішайте, поки він повністю не розчиниться.

Залийте цілі ягоди полуниці в контейнерах цукровим сиропом. Щільно закрийте кришки контейнерів. Перекладіть контейнери в морозильну камеру.

Тепер у вас є запас ароматної полуниці на зиму, яка на смак не відрізняється від свіжої. Її можна вживати свіжою, додавати до випічки, каш, смузі, йогуртів та інших страв, радуючи себе та близьких літніми смаками протягом усього року. Також ми розповідали, як смачніше посмажити гриби.