Щоб сніданок не був лотереєю: правила, з якими яєчня буде завжди ідеальною

Читать на русском
Автор
Секрети ідеальних смажених яєць
Секрети ідеальних смажених яєць. Фото focus.ua

Що варто знати, щоб яєчня точно вдалась

Ми розповідали, як правильно варити сосиски. Тепер ділимось секретами приготування вдалої яєчні.

Попри простоту цієї страви, не завжди вдається отримати ідеальний результат: то білок розпливається, то жовток стає твердим, то яєчня пригоряє. Разом із Pixelinform ділимось порадами, які дозволять щоразу готувати смажені яйця ідеально.

Як обирати яйця для яєчні

Для яєчні найкраще використовувати свіжі курячі яйця. Яйця перед приготуванням помийте та дайте їм трохи полежати при кімнатній температурі. Розбивати їх краще не об край миски чи сковороди, а об пласку поверхню — так більше шансів, що жовток залишиться цілим.

Як обрати сковороду

Розмір сковороди залежить від кількості яєць, які ви хочете приготувати. Ідеальною вважається яєчня з одного яйця, приготована на сковороді діаметром 16 см. Використовуйте важку чавунну сковороду або сковороду з антипригарним покриттям.

Вибір жиру

Яєчню можна смажити на салі, беконі, оливковій олії або вершковому маслі. Яєчня на салі або беконі має насичений смак, але білок може стати брудним через шматочки жиру. Яєчня на оливковій олії має приємний аромат і чистий білок. Вершкове масло також підходить, але краще використовувати топлене масло "гхі", яке має горіховий присмак та ніжний аромат.

Техніка приготування

  • Для яєчні з хрусткими краями розігрійте сковороду з олією. Вилийте яйця на сковороду. Смажте близько 30 секунд. Вимкніть вогонь і дайте яєчні трохи постояти. Перекладіть яєчню на тарілку.
  • Щоб приготувати яйця з рідким жовтком, відокремте білок від жовтка. Розігрійте сковороду з олією, вилийте білок на сковороду і дайте йому схопитися. Акуратно вилийте жовток на білок. Смажте близько 30 секунд. Перекладіть яєчню на тарілку.
  • Яєчня на повільному вогні готується так, що яйця та олію кладуть на сковороду одночасно. Готуємо на повільному вогні до готовності.

З цими секретами ваш сніданок завжди буде ідеальним. Також ми розповідали, як зварити дуже червоний та апетитний борщ.